Microsoft benadrukt Xbox Series X controller voordeel

  Wie de Xbox Series X in huis haalt, kan gewoon zijn of haar Xbox One controller blijven gebruiken voor next-gen games. Datzelfde kan niet gezegd worden over de PS5, een argument dat Microsoft duidelijk benadrukt.

  Via een PlayStation Blog heeft Sony maandag duidelijk gemaakt dat de oude controller niet te gebruiken is voor next-gen games op de PS5. De DualShock 4 controller lijkt daarmee wel te gebruiken voor backwards compatible games op de nieuwe console.

  “De DualShock 4 werkt niet met PS5 games. We geloven dat PS5 games voordeel moeten doen met de nieuwe mogelijkheden en features die we brengen naar het platform, inclusief de features van de DualSense wireless controllers.”

  Sony

  Alle controllers op Xbox Series X bruikbaar

  Ondertussen heeft Microsoft al in maart laten weten dat dat niet het geval zal zijn voor de Xbox Series X. Spelen kunnen simpelweg hun ‘oude’ Xbox One controller aansluiten en die gebruiken voor alle games die speelbaar zijn op de Xbox Series X, of dat nou backwards compatible games zijn of next-gen titels.

  Het duurde niet lang na de aankondiging van Sony voordat Microsoft haar controller voordeel benadrukte. Via een Tweet informeerde het bedrijf welke controllers allemaal te gebruiken zijn op de Xbox Series X, voor ‘degenen die het nog niet wisten’. Naast de Xbox Series X, Xbox One en Xbox Elite controllers, zijn ook third party controllers te gebruiken die al eerder zijn gemaakt voor de consoles van Microsoft. Zal dit een handig wapen worden voor het Amerikaanse bedrijf in de aankomende console-oorlog?

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.