PS5 games kunnen niet gespeeld worden met PS4 controller

  Als je een PS5 gaat kopen en graag met je PlayStation 4 controller door wil gamen, dan hebben we (deels) slecht nieuws voor je. Sony heeft zojuist bekend gemaakt dat PS5 games niet met een PS4 controller gespeeld kunnen worden.

  In een vraag- en antwoord- sessie, gaf Sony vandaag antwoord op een aantal prangende vragen vanuit PlayStation fans. De vragen die vandaag aan de orde waren gingen allemaal over de accessoires van de PlayStation 4 die we mee kunnen nemen naar de next-gen console van Sony. Daarin kwam wat slecht nieuws voorbij.

  De PlayStation 4 DualShock 4 controller zal namelijk niet te gebruiken zijn op de PlayStation 5. Althans, niet voor PlayStation 5 games. De reden die Sony hiervoor heeft is dat alle PS5 games de voordelen van de nieuwe console en de DualSense controller moeten gaan gebruiken. Als je die games dan met een DualShock 4 controller gaat gebruiken is de beleving niet hetzelfde. Het is deels slechts nieuws voor PlayStation gamers, maar er is ook veel goed nieuws te melden.

  Andere PS4 accessoires wel te gebruiken

  Sony heeft namelijk in dezelfde vraag- en antwoord-sessie ook aangegeven dat, hoewel Sony een aantal PS5 accessoires onthulde tijdens de PS5 reveal, veel PS4 accessoires straks ook te gebruiken zijn op PS5. Zo kun je op de next-gen console gewoon aan de slag met de racesturen, arcadesticks en flightsticks die je nu al gebruikt voor PS4 games. Daarnaast zal de PS5 de Platinum en Gold Wireless headsets en third-party headsets die met een audio jack of USB-poort aangesloten worden ondersteunen. De Headset Companion app zal alleen niet werken op PS5 en Sony meldt over de third-party accessoires dat er bij twijfel navraag bij de fabrikant gedaan kan worden.

  De PlayStation VR, PS VR Aim controller en PS Move controllers kun je daarnaast ook op PS5 blijven gebruiken, net als de PlayStation camera. Van die laatste zal Sony een PlayStation Camera adapter beschikbaar stellen die gratis is voor PS VR gebruikers. Meer details over hoe je deze kunt bemachtigen zal Sony op een later moment delen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.