PS5 Slim helemaal niet zo klein, blijkt uit video

News
maandag, 06 november 2023 om 11:30
ps5 vs ps5 slimf1697110480
Drie jaar na lancering is er een nieuwe versie van de PS5 op komst. Die werd snel bekend als de PS5 Slim, omdat hij kleiner is dan de originele console. Maar een nieuwe vergelijkingsvideo laat zien dat de PS5 niet heel veel kleiner is dan de PS5.
Er is geen gebrek aan afbeeldingen van de PlayStation 5 Slim. Sony heeft al wat officiële plaatjes online gezet. Het is alleen soms lastig om daaruit op te maken hoe groot een console precies is. Maar YouTuber Dave2D heeft de nieuwe console in handen en kan hem naast het origineel leggen.
Het blijkt dat de nieuwe PS5 Slim eigenlijk niet zoveel kleiner is dan het vorige model. De console is zo’n 0,7 kilogram lichter, maar het verschil in lengte en breedte is maar een paar centimeter. Eerdere foto’s van de beide consoles naast elkaar leken dat ook al te bewijzen, maar degene die die foto’s had gemaakt gebruikte niet de officiële covers voor de console, wat de vergelijking een beetje scheef trok.
Overigens is het niet heel verrassend dat de console niet zo heel erg veel kleiner is. PS5 Slim is een bijnaam: Sony spreekt gewoon van de nieuwe PS5. Er was dan ook nooit een belofte dat het qua formaat een wereld van verschil zou zijn.

Wanneer is de release van de PS5 Slim?

Het duurt waarschijnlijk niet lang meer voor de PS5 Slim in de winkel ligt. Sony heeft nooit een releasedatum aangekondigd, maar er zijn geloofwaardige berichten dat de console vanaf 10 november in de schappen ligt. Mede dankzij de PS5 Slim heeft Sony voor het eerst een volledige voorraad consoles met de feestdagen, waardoor Sony een geweldig najaar verwacht.