Zelda-producer Eiji Aonuma krijgt prestigieuze Franse onderscheiding

News
maandag, 06 november 2023 om 12:00
tears of the kingdom armf1683724728
The Legend of Zelda is altijd een geliefde en invloedrijke franchise geweest. De populariteit is bovendien in de laatste jaren flink toegenomen. In Frankrijk is nu besloten om Zelda-producer Eiji Aonuma een hoge onderscheiding te geven.
Het beroep van Link verschilt per game, maar zelfs wanneer hij niet letterlijk een ridder is, is het een omschrijving die hij geregeld krijgt. Nu wordt ook Zelda-producer Eiji Aonuma een ridder. Hij wordt namelijk ingeleid in de Franse Orde van Kunsten en Letteren. De orde bestaat sinds 1957 en lidmaatschap is de grootste onderscheiding die een kunstenaar kan krijgen in Frankrijk.
Aonuma’s bijdrage aan de kunsten, in de vorm van zijn werk aan The Legend of Zelda, is voor het Ministerie van Cultuur reden om de producer ridder te maken in de Orde. Aonuma werkt sinds de jaren 90 aan Zelda. Ocarina of Time was de eerste game waar hij aan werkte, waarna hij een prominentere rol als regisseur kreeg vanaf Majora’s Mask. Sinds 2007 is hij producer van de hele franchise.
Aonuma is niet de eerste Zelda-maker die in deze onderscheiding krijgt. Shigeru Miyamoto, geestelijk vader van Zelda (en natuurlijk Mario) ging hem voor. Rayman-bedenker Michel Ancel en Fable-bedenker Peter Molyneux zijn andere prominente ontwikkelaars die een onderscheiding kregen als lid van de Orde van Kunsten en Letteren.

Tears of the Kingdom breekt Zelda-records

Zelda was altijd al invloedrijk en redelijk populair, maar die populariteit is explosief toegenomen met Breath of the Wild. Dat is op dit moment met afstand de bestverkochte Zelda-game ooit. Tears of the Kingdom zat al na een paar dagen op een derde van de totale verkoop van Breath of the Wild, dus die game is mogelijk op weg om dat het record van zijn voorganger te breken.