‘Dit is de PS5 Slim releasedatum’

News
donderdag, 19 oktober 2023 om 14:30
ps5 vs ps5 slimf1697110480
Binnenkort komt Sony met een nieuwe versie van de PS5 die de huidige op den duur gaat vervangen. Omdat de nieuwe versie iets kleiner is, is hij al snel bekend komen te staan als de PS5 Slim, ook al heet hij officieel niet zo. Het lijkt er nu op de de releasedatum van de console is gelekt.
Bij de onthulling van de PS5 Slim wilde Sony nog niet laten weten wanneer hij precies uit zou komen. Het bedrijf liet alleen weten dat hij in november zou verschijnen. De betrouwbare leaker Billbil-kun meent nu te weten op welke datum de console verschijnt.
De leaker laat namelijk weten dat er in de VS op 8 november een bundel van de PS5 Slim en Marvel’s Spider-Man 2 verschijnt. Een editie van de console zonder game zou volgens Bilbil-kun pas op 10 november verschijnen. Het is niet duidelijk of één van die twee data niet klopt, of dat de bundel daadwerkelijk twee dagen eerder uitkomt dat de ‘kale’ console.
Wel noemt de leaker dat de datum van 10 november ook heeft aangetroffen bij Japanse retailers. Het lijkt dus aannemelijk dat als er één van de data niet klopt, dat het dan die van de Spider-Man bundel is. Het is natuurlijk even wachten op bevestiging vanuit Sony.

Wat is het verschil tussen de PS5 en PS5 Slim?

De PS5 Slim verschilt niet bijzonder veel van de huidige PS5. De interne opslagruimte is iets groter, maar de console is niet krachtiger dan de eerdere versies van de console. Het grote verschil zit in de disc drive, die afneembaar is bij de PS5 Slim en ook apart verkocht wordt. Zo kun je een digital edition veranderen in een standard edition, als je later spijt krijgt van je keuze om een versie zonder disc drive te kopen.