Nieuwe foto’s vergelijken PS5 met PS5 Slim

News
woensdag, 01 november 2023 om 9:30
ps5 vs ps5 slimf1697110480
Het is november en dat betekent dat we binnen niet al te lange tijd een nieuwe versie van de PS5 kunnen verwachten. Deze wordt vaak de PS5 Slim genoemd, omdat hij wat kleiner is dan de eerdere versie van de console. Hoveel kleiner hij precies is, is op te maken uit een paar nieuwe foto’s.
Het is nog niet officieel aangekondigd wanneer de PS5 Slim precies lanceert. Sony heeft alleen bevestigd dat het ergens deze maand is. Maar de console zwerft al in het wild rond en nu heeft een Twitteraar een paar foto’s gemaakt die de nieuwe PS5 vergelijkt met het originele model.'
Het is duidelijk te zien dat de console inderdaad wat kleiner is. Hij is zowel dunner als minder hoog wanneer je hem verticaal plaatst. De foto’s geven een iets vertekend beeld van hoeveel minder hoog de PS5 Slim is, aangezien de standaard PS5 is uitgerust met afwijkende covers, die hem ook wat kleiner maken dat het officiële silhouet van de PS5.
De achterkant van de console staat ook op de foto, waardoor te zien is dat hij niet ingrijpend is veranderd. De positie van de verschillende aansluitingen is wat herschikt, maar het aantal aansluitingen is hetzelfde. Er zijn twee USB-poorten, een HDMI-poort, een LAN-aansluiting en natuurlijk een aansluiting voor de stekker.

PS5 Slim disc drive heeft vervelende eis

De nieuwe foto’s lijken ook een vervelend gerucht te bevestigen, namelijk dat je een internetverbinding nodig hebt om de disc drive van de nieuwe console te koppelen. The Verge omschrijft een inmiddels verwijderde foto waarop een foutmelding is te zien. Die foutmelding spoort de gebruiker aan om verbinding te maken met het internet om de disc drive te koppelen.
Het is nog niet bekend wanneer de PS5 Slim precies in de winkel ligt, maar waarschijnlijk duurt het niet lang. Er gaan geruchten dat hij op 10 november verschijnt. Eerder opgedoken foto’s van een bundel van de PS5 Slim met Modern Warfare 3 maken dat vrij waarschijnlijk.