Sony verwacht geweldige feestdagen voor PS5

News
vrijdag, 27 oktober 2023 om 13:00
ps5 vs ps5 slimf1697110480
De verkoop van de PlayStation 5 zit sinds begin dit jaar aardig in de lift. Dat heeft er alles mee te maken dat de console eindelijk goed op voorraad is. Met de feestdagen verwacht Sony dan ook dat de PS5 het goed doet.
Het najaar is een belangrijk seizoen voor console-makers en ontwikkelaars. Games en consoles gaan namelijk geregeld over de toonbank als cadeau voor Kerst of een andere feestdag. De PS5 gaat helemaal een belangrijk najaar tegemoet, namelijk het eerste najaar waarin er goede voorraad is van de console.
Sony is heel blij dat er eindelijk feestdagen aankomen waarvoor er een goede PS5-voorraad is, zo vertelt PlayStations marketing-topman Eric Lempel aan Barron’s. In de afgelopen drie jaar waren er wel consoles te verkopen rond de feestdagen, maar het waren er zeker niet zoveel als de bedoeling was. Sony verwacht met de nieuwe voorraad één van beste seizoenen in de hele geschiedenis van PlayStation als het om console-verkoop gaat.
Dat komt volgens Lempel niet alleen door de console zelf. Er zijn ook steeds meer redenen om hem te kopen, want hoewel de PS5 zelf de laatste jaren niet goed beschikbaar was, werden er wel goede games voor uitgebracht. Lempel rekent er ook op dat Marvel’s Spider-Man 2 goede dingen gaat betekenen voor de verkoop van consoles.

Nieuwe PS5 Slim voor feestdagen in de winkel

Met de feestdagen ligt er trouwens ook een nieuwe versie van de PS5 in de winkel. Ergens in November wordt namelijk de PS5 Slim verwacht. De disc drive is nu een losse module, waardoor je een Digital Edition van de console kunt veranderen in een Disc Edition en waardoor de productie van de PS5 makkelijker en sneller wordt.

Populair Nieuws