Prison Break spin-off is in de maak

News
maandag, 06 november 2023 om 11:00
prison breakf1592384733
Prison Break krijgt nog een nieuwtje staartje, want naar verluidt is er een spin-off serie in de maak. Deze nieuwe serie belooft een fris verhaal te brengen binnen het bekende Prison Break-universum, waarbij nieuwe hoofdpersonages centraal staan.
Opvallend is dat de oorspronkelijke sterren van de serie, Wentworth Miller als Michael Scofield en Dominic Purcell als Lincoln Burrows, hoogstwaarschijnlijk niet zullen terugkeren voor de spin-off van Prison Break. Hoewel Deadline de nieuwe serie heeft bevestigd, zijn verdere details met betrekking tot de cast en het verhaal op dit moment nog niet openbaar gemaakt.
Wel meldt de Amerikaanse publicatie dat Elgin James is ingehuurd om de serie te schrijven en prodcueren. James was eerder de showrunner, producent en schrijver voor de Sons of Anarchy spin-off Mayans M.C. Die serie kreeg vijf seizoenen tussen 2018 en 2023.

Een grote ontsnapping

Prison Break volgt de ingenieuze plannen van Michael Scofield, die opzettelijk een bankoverval pleegt om opgesloten te worden in een gevangenis waar zijn broer, Lincoln Burrows, onschuldig ter dood is veroordeeld. Scofield zet een ontsnappingsplan op om zijn broer te redden en onthult grotere samenzweringen.
De oorspronkelijke serie, die voor het eerst verscheen in 2005, werd na vier succesvolle seizoenen in 2009 stopgezet door televisiezender Fox. In 2017 kwam er onverwacht nieuws voor fans toen Fox een vijfde seizoen aankondigde, vele jaren na het laatste seizoen. Nu, met de aanstaande spin-off, zullen kijkers een geheel nieuwe verhaallijn binnen het Prison Break-universum verkennen.