‘PS5 Pro in ontwikkeling bij Sony’

News
woensdag, 15 maart 2023 om 9:00
playstation 5 thumbf1624433855
Als de huidige console-generatie een vergelijkbaar verloop heeft als de vorige, dan zouden er op zeker moment verbeterde versies van de consoles moeten verschijnen. Daarover is al eerder gespeculeerd. Nu wordt beweerd dat in ieder geval Sony daadwerkelijk bezig is met een PS5 Pro.
Bronnen van Insider Gaming beweren dat Sony een PS5 Pro in ontwikkeling heeft. Deze zou zelfs volgend jaar al uitkomen, wat een heel verschil is met eerdere vermoedens dat er helemaal geen PS5 Pro zou komen. Wel is de verwachte release pas tegen het einde van 2024, dus er gaat evengoed nog wat wachttijd overheen voor hij in de winkel ligt.
Deze PS5 Pro is niet dezelfde console waar al een tijdje geruchten over zijn. Dat is namelijk een PS5 met een afneembare disc drive die verder niets veranderd aan de capaciteiten van de console. Een bron beschrijft die console als “slechts het begin” van nieuwe PlayStation hardware in deze generatie.

Wat zijn de specs van de PS5 Pro?

Hoe de PS5 Pro precies verbeterd is ten opzichte van de huidige console is onbekend. Er zijn bijvoorbeeld geen hardware specs uitgelekt. Wel is er onlangs een patent opgedoken op naam van PlayStation-architect Mark Cerny, waarin versnelde ray-tracing wordt omschreven. Aanvankelijk was er een vermoeden dat dat patent voor de PS6 was, maar wellicht is het toch voor een PS5 Pro.
Insider Gaming beweert overigens ook iets te hebben vernomen over de PS6. Die console zou namelijk op zijn vroegst in 2028 uitkomen. Daarmee zou de PS5 Pro ongeveer in het midden van de generatie vallen, wat natuurlijk toepasselijk is voor een dergelijke upgrade.