Mogelijk PS6 patent online opgedoken

News
maandag, 06 maart 2023 om 18:00
dualsense ps5f1603819788
Het ziet ernaar uit dat een een nieuwe PS5 op weg is. Dat blijkt uit een nieuw patent van Sony. Officieel is het voor de PS5, maar verschillende mensen vermoeden dat het voor een nieuwe console is.
De PS5 heeft waarschijnlijk nog wat jaartjes te gaan, maar achter de schermen zijn console-fabrikanten vrijwel altijd bezig met nieuwe hardware. Dat lijkt nu ook het geval bij Sony. Een nieuw patent, gespot door een Twitter-gebruiker, beweert de ray tracing op PS5 te verbeteren, maar er zit een luchtje aan die claim.
ResetEra-gebruiker Dictator, die deel uitmaakt van Digital Foundry, merkt namelijk op dat de techniek die in het patent omschreven wordt, helemaal niet mogelijk is op de huidige PS5. Er is hardware voor nodig die niet in de console is te vinden. Het lijkt daarom waarschijnlijker dat het patent voor een nog niet onthulde nieuwe PlayStation is.
Het zou daarbij kunnen gaan om een PlayStation 5 Pro, maar ook om een PlayStation 6. Het patent staat om naam van Mark Cerny, een sleutelfiguur in het ontwerp van zowel de PS4 als de PS5. Als hij wederom bezig is met PlayStation-hardware zal het waarschijnlijk niet gaan om een onbelangrijke klus.

Komt er een nieuw PS5 model?

Er zijn overigens al langere tijd geruchten dat er zelfs dit jaar nog een nieuwe PS5 verschijnt. Maar diezelfde geruchten stellen ook dat dit nieuwe model qua prestaties gelijk is aan het bestaande model. Als het nieuwe patent gebruikt wordt, zal het dus waarschijnlijk niet in de eerstvolgende hardware-release van Sony zijn.