‘Sony is niet bezig met een PS5 Pro’

News
dinsdag, 24 januari 2023 om 10:30
playstation 5f1603819462
Mensen hebben vaak de neiging om patronen te zoeken. Er is dan ook al tijden de aanname dat de PS5 in de voetsporen van de PS4 treedt met een PS5 Slim en een PS5 Pro. Maar een bekend insider heeft zo zijn twijfels of dat wel gaat gebeuren.
Het is niet ongebruikelijk dat een console-maker gedurende een generatie een paar keer met een nieuw model van een console komt. We zagen het met de PS4 en Xbox One en de aanname bestond dat het ook in deze generatie ging gebeuren. Er zijn aanhoudende geruchten dat Sony een nieuwe versie van de gewone PS5 maakt (met afneembare disc drive), maar volgens Tom Henderson kon het daar qua hardware revisies nog wel eens bij blijven in deze generatie.
Allereerst herhaalt Henderson dat het nieuwe model met de afneembare disc drive geen PS5 Slim of Pro is. De bestaande PS5 gaat uit productie wanneer deze nieuwe PS5 op voorraad is. Dat zou Sony volgens Henderson nooit doen als het nieuwe model andere specs had dan de huidige console.
Interessanter nog is dat Henderson grote twijfels heeft of Sony op den duur misschien wel een PS5 Pro gaat maken. Volgens hem is nog niet alles uit het huidige model gehaald en zal dat ook niet gebeuren tot het einde van dit jaar. Een PS5 Pro zou in dat geval voorlopig overbodige luxe zijn.

PS6 zonder tussenstop bij PS5 Pro?

Henderson voegt eraan toe dat hij meer heeft gehoord over een PS6 dan een PS5 Pro. Er gingen al eerder geruchten dat de PS6 al in ontwikkeling is. Ergens is dat natuurlijk een open deur, maar dat er nu mogelijk al meer rondwaart over een geheel nieuwe PlayStation dan over een upgrade van de PS5 is potentieel interessante informatie.

Populair Nieuws