‘Sony maakt gloednieuwe PS5 accessoires’

News
dinsdag, 14 februari 2023 om 17:00
sony pulse 3d audio headsetf1631718346
Zelfs twee jaar na lancering is er eigenlijk maar een beperkt aantal PS5 accessoires dat door Sony zelf gemaakt wordt. Maar het lijkt erop dat dat dit jaar gaat veranderen. Volgens Insider Gaming is Sony bezig met gloednieuwe accessoires.
Het gaat om draadloze oortjes en een nieuwe headset specifiek voor PS5. Het is niet de eerste keer dat Sony zich bezighoudt met audio-accessoires voor de console. Bij lancering werd de PS5 bijvoorbeeld vergezeld door de Pulse-headset voor 3D geluid.
De oortjes dragen de codenaam Nomad en de headset wordt intern Voyager genoemd. De precieze features van beide producten zijn niet bekend. Naar verluidt heeft Nomad een accuduur van ongeveer 5 uur en is de headset vergelijkbaar met Sony’s eigen Inzone H7.

Nomad oortjes onderdeel van PS5 relaunch?

De oortjes en de headset moeten allebei wat later in dit belastingjaar uitkomen. Dat maakt het goed mogelijk dat ze ongeveer gelijktijdig met een nieuw PS5 model verschijnen. Er gaan namelijk al een tijdje geruchten dat er een PS5 met afneembare disc drive komt, die ook eind dit jaar verschijnt.
Insider Gaming speculeert daarom dat er mogelijk een soort relaunch van de PS5 gaat plaatsvinden. Het uitbrengen van nieuwe accessoires zou dan de lancering van de nieuwe PS5 bekrachtigen. Samen met de PSVR 2 en de DualSense Edge zou Sony tegen het einde van het jaar een volledig nieuwe hardware line-up op de markt kunnen hebben.