PS5-games worden niet slechter zonder Xbox, volgens ontwikkelaar

News
woensdag, 07 februari 2024 om 13:30
xbox series x ps5f1616415450
Microsoft komt binnenkort waarschijnlijk met een nieuwe strategie waarbij Xbox-games ook naar PS5 komen. Sommige fans maken zich nu zorgen dat Sony daardoor in een positie komt waarin het niet meer zijn best hoeft te doen. Maar volgens een PlayStation-ontwikkelaar is dat geen grote zorg.
Volgende week komt Microsoft met een belangrijke update over Xbox. Hoewel zelfs mensen bij Xbox in de meeste gevallen niet weten wat hen boven het hoofd hangt, lijkt het waarschijnlijk dat grote Xbox-games voortaan ook naar PS5 en Switch komen. Dat leidt tot veel online discussie, waarin nu ook zorgen worden geuit over de kwaliteit van PS5 games.
Als Xbox games naar PlayStation komen en Microsofts hardware minder relevant wordt, zou dat volgens sommigen kunnen betekenen dat Sony minder zijn best gaat doen op het maken van nieuwe games. Als games van de concurrent toch naar PS5 komen, zou Sony ermee weg kunnen komen om minder goede exclusives te maken, omdat de aanschaf van een PlayStation te logisch is. Maar volgens Robert Morrison, een animator bij Bend Studio, is die zorg ongegrond.
Volgens Morrison concurreren ontwikkelaars van PlayStation Studios helemaal niet rechtstreeks met Microsoft of Nintendo. Sony’s ontwikkelaars worden gedreven door “intern verlangen om het best mogelijke werk te maken”. PS5 games worden volgens hem dan ook niet slechter als de concurrentie wegvalt.

Xbox niet de enige concurrent van PlayStation

Zelfs als de concurrentie vanuit Microsoft wegvalt, is het nog niet gezegd dat Sony op zijn lauweren kan gaan rusten. De “console wars” worden vaak gezien als strijd tussen PlayStation en Xbox, maar Nintendo is ook een geduchte speler op deze markt: het is mogelijk dat de Switch de best verkochte console ooit wordt. Verder concurreert PlayStation ook indirect met andere vormen van entertainment, zoals film en tv.