Ontslagen The Mandalorian-actrice onderneemt nu actie tegen Disney

News
woensdag, 07 februari 2024 om 13:00
the mandalorian seizoen 2 trailerf1623829051
Na twee seizoenen in The Mandalorian werd Gina Carano ontslagen. De actrice onderneemt nu actie tegen Disney en Lucasfilm, omdat ze het slachtoffer zou zijn geweest van discriminatie.
The Mandalorian draait al sinds de eerste aflevering om Din Djarin en Grogu (beter bekend als Baby Yoda). Maar er kwamen ook andere personages in voor die geregeld hun gezicht lieten zien, zoals Greef Karga (gespeeld door de recent overleden Carl Weathers), Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff) en Cara Dune (Gina Carano).
Laatstgenoemde werd alleen uit de serie geschreven na twee seizoenen, nadat Gina Carano werd ontslagen door Lucasfilm en Disney. Bijna drie jaar na het ontslag heeft de actrice nu toch besloten om actie te ondernemen. Via X heeft ze laten weten Disney en Lucasfilm voor de rechter te slepen voor discriminatie en een onrechtmatige beëindiging van haar contract.
Volgens Carano is ze ‘opgejaagd’ door haar werkgever, omdat ze meningen postte op X die ‘niet in lijn waren met het acceptabele narratief op dat moment’. Haar woorden zouden ‘zijn verdraaid om haar te demoniseren als een alt-right extremist’. De mannelijke collega’s van Carano zouden niet onder dezelfde loep zijn gelegd.

Hulp van Elon Musk

De rechtszaak wordt gefinancierd door Elon Musk. De eigenaar van X postte een paar maanden geleden dat mensen die ontslagen zouden zijn vanwege het uiten van hun mening op het platform, door hem gesteund zouden worden met juridische hulp.
Carano werd in 2021 ontslagen, nadat ze Republikeinen in de Verenigde Staten op dat moment zou hebben vergeleken met Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook stelde ze dat de presidentsverkiezing van 2020 gestolen zou zijn door Joe Biden.