Nieuwe PS5 game heeft geen Platinum Trophy, maar de PS4-versie wel

News
woensdag, 07 februari 2024 om 14:00
tomb raider remasteredf1707309677
Op Valentijnsdag komt Tomb Raider 1-3 Remastered uit. Maar de PS5 game heeft geen Platinum Trophy, terwijl dat opvallend genoeg wel het geval is voor de PS4-versie.
Lara Croft is één van de meest iconische en herkenbare personages in de wereld van gaming. De eerste avonturen van de heldin zijn binnenkort opnieuw te spelen in Tomb Raider 1-3 Remastered voor veteranen van het eerste uur en nieuwe fans.
De collectie aan remasters is op vrijwel alle huidige platformen te spelen vanaf 14 februari, maar op de PlayStation consoles is er wel een vreemde situatie aan de hand. Hoewel er namelijk meer dan 200 Trophies te verzamelen zijn, is er geen enkele Platinum Trophy te vinden op de PlayStation 5. Dat heeft uitgever Aspyr Media nu ook bevestigd aan IGN.
Om de zaak nog ingewikkelder te maken, is er wel een Platinum Trophy voor de PS4-versie van Tomb Raider 1-3 Remastered. Waarom dat verschil er precies is, laat de uitgever niet weten in een verklaring.

“De PlayStation 4-versie van Tomb Raider 1-3 Remastered bevat een Platinum Trophy, maar de PS5-versie niet. Spelers ontvangen bij aankoop zowel de PlayStation 4- als PlayStation 5-versie. Deze collectie bevat meer dan 200 Trophies voor het voltooien van de game.”

Niet de eerste keer

Het is vrij opvallend dat er een volledige game wordt uitgebracht zonder een Platinum Trophy. Het is voor veel spelers die geven om Trophies namelijk het ultieme doel om te halen. Afgelopen jaar kwam het ook al voor, toen was er geen Platinum Trophy voor de PS5-versie van Call of Duty Modern Warfare 3.