Nintendo Switch breekt groot verkooprecord

News
dinsdag, 06 februari 2024 om 15:30
nintendo switch xgnf1671722238
De nieuwe kwartaalcijfers van Nintendo zijn binnen. De Switch verkoopt nog goed voor een console van zijn leeftijd. Er is nu zelfs een groot record gebroken.
De afgelopen jaren komt de Nintendo Switch steeds dichterbij de bestverkochte console ooit. Wereldwijd heeft hij daarvoor nog even te gaan. Maar in thuisland Japan staat Nintendo’s hybride nu aan de top (via VGC).
Volgens de nieuwe kwartaalcijfers is de Switch namelijk 33.34 miljoen keer verkocht in Japan. Daarmee is de 32,98 miljoen van de Nintendo DS en Game Boy gepasseerd. De Switch had eerder al de 3DS ingehaald. Consoles van concurrenten staan wat lager: de PlayStation 2 is de bestverkochte niet-Nintendo console in Japan met een ruime 24 miljoen en komt daarmee op plek 5.

Wordt de Switch ook wereldwijd de best verkochte console ooit?

Als we naar wereldwijde cijfers kijken, moet de Switch nog een stukje te gaan. De teller staat nu op een ruime 139 miljoen, maar dat is nog zo’n 15 miljoen minder dan de Nintendo DS. Aan de top staat de PlayStation 2 met ruim 155 miljoen.
Het is dus niet uitgesloten dat de Switch de best verkochte console ooit wordt. Daarvoor moeten er nog ongeveer 16 miljoen exemplaren over de toonbank gaan. Er wordt weliswaar snel een opvolger verwacht, maar de Switch zal zelfs na lancering van de nieuwe console waarschijnlijk nog even in de handel blijven.

Populair Nieuws

Laatste Reacties