Grote Xbox-influencers trekken hun steun in na PS5-geruchten

News
dinsdag, 06 februari 2024 om 17:00
ps5 controller xbox series xf1619595169
Maandag kwam ineens het gerucht naar buiten dat Xbox exclusives naar de PS5 toe komen. Grote Xbox-influencers hebben daarom nu hun steun voor het bedrijf ingetrokken.
Xbox is één van de grote drie first party uitgevers, dat de games alleen uitbrengt op PC en de eigen consoles. Maar volgens verschillende bronnen gaat daar verandering in komen, doordat grote exclusives als Starfield en Indiana Jones and the Great Circle naar de PlayStation 5 toe komen.
Dat nieuws is in het verkeerde keelgat geschoten van een aantal grote Xbox-influencers. Klobrille, die meer dan 158.000 volgers heeft op X waaronder Phil Spencer en Xbox-president Sarah Bond, stelt dat ‘deze keer luisteren niet genoeg is’. Op ResetEra laat hij weten dat hij ‘significante stappen’ neemt om zijn account terug te schalen of zelfs helemaal te stoppen.
Klobrille is niet de enige. Twitteraar Timdog heeft in een urenlange Spaces-discussie laten weten dat hij voortaan ‘geen Xbox-fanboy meer is’. Volgens de influencer steekt Microsoft een staak in het hart van Xbox en is het merk dood.
KidSmoove stelt dat het plan van Microsoft gedoemd is om te mislukken: “Als ze verwachten dat PlayStation en Nintendo Xbox games gaan kopen, dan komen ze terug van een koude kermis.”

Toekomst van Xbox wordt snel duidelijk

Of Microsoft daadwerkelijk van plan is om exclusives van Xbox naar de PlayStation 5 en in sommige gevallen naar de Nintendo Switch te brengen, daar gaan we binnenkort achter komen. Phil Spencer heeft de klachten gehoord en zegt volgende week een event te organiseren om duidelijkheid te verschaffen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties