‘Bijna niemand bij Xbox weet wat PS5 plannen zijn’

News
woensdag, 07 februari 2024 om 10:30
xbox series x xbox series sf1628074558
Het lijkt erop dat Xbox met een grote koerswijziging komt. Er zijn veel geruchten dat grote games naar andere consoles komen, voornamelijk de PS5. Veel duidelijkheis is er alleen nog niet en dat blijkt ook intern bij Xbox het geval te zijn.
De afgelopen dagen zijn er veel geruchten geweest over een nieuwe strategie van Xbox. Het bedrijf zou van plan zijn om grote first-party titels ook naar PlayStation te brengen. Met hardware zou het vrij slecht gaan en hoewel het er nu niet naar uitziet dat Xbox stopt als consolemaker, zorgen alle geruchten voor veel onrust.
Xbox-baas Phil Spencer heeft beloofd dat er volgende week meer details komen over de nieuwe plannen van Xbox. Maar het lijkt erop dat de meeste mensen intern die presentatie ook met spanning afwachten. Tom Warren van The Verge beweert namelijk op ResetEra dat de meeste mensen binnen Xbox niet weten wat Microsoft volgende week gaat bespreken.
Datzelfde geldt volgens Warren dus ook voor de meeste leakers. Dat er überhaupt een presentatie is over de toekomstplannen van Xbox geeft aan dat er inderdaad iets gaande is. Maar als je tegenstrijdige informatie hoort, zelfs van dezelfde leakers, is dat dus waarschijnlijk omdat alleen de top van Xbox en Microsoft alle details weten.

‘Nog wel Xbox-hardware in ontwikkeling’

Een zorg die veel mensen uiten is dat de multiplatform-toekomst van Xbox zorgt dat de Xbox als console gaat verdwijnen. Wellicht dat dat op de lange termijn zo uitpak, maar voor de nabije toekomst zijn er juist recente geruchten over nieuwe hardware. Zo zou Xbox bezig zijn met een eigen handheld console.

Populair Nieuws