Futuristische PS5 feature niet aanwezig bij launch

News
woensdag, 07 oktober 2020 om 10:00
sony pulse 3d audio headsetf1631718346
Sony heeft het boekje over één van de PlayStation 5 features waar veel fans naar uitkijken: Tempest 3D Audio. Sony's nieuwe technologie moet het geluid voor next-gen gaming naar het volgende niveau tillen. Deze futuristische PS5 feature is alleen nog niet volledig aanwezig bij de lancering.
Dat maakt Sony bekend in een blogpost op de PlayStation Blog. De 3D Audio-technologie zal bij lancering van de PlayStation 5 nog niet gereed zijn voor TV-speakers. Hierdoor moeten gebruikers die hoopten op virtual surround sound voor speakers nog even geduld hebben. Sony laat weten achter de schermen hard te werken aan de feature om deze na de release zo snel mogelijk toe te kunnen voegen.
Gelukkig is er wel een andere mogelijkheid om vanaf de lancering gebruik te maken van Tempest 3D Audio. Isabelle Tomatis, Senior Director, PS VR, eSports, Peripherals Marketing en Licensing van SIE, legt uit:
ps5 tamano medidasf1614340488

PlayStation 5 3D Audio optimaal via Pulse 3D headset

Ook wordt duidelijk gemaakt dat de Pulse 3D headset die Sony ontwikkeld heeft tot in de puntjes is ontwikkeld voor Tempest 3D Audio. De headset van 99,99 euro heeft daarnaast twee noice canceling microfoons. In Nederland is de headset op het moment bij vele webwinkels uitverkocht. Wanneer deze weer beschikbaar is, moet nog blijken.
De PlayStation 5 lanceert op 19 november 2020 in Nederland voor 499,99 euro. In ons PS5 pre-order overzicht checken we dagelijks waar je de PS5 nog kunt pre-orderen.