PS5 blijft goede zaken doen voor Sony

News
vrijdag, 11 augustus 2023 om 14:30
playstation 5f1603819462
De PlayStation 5 was lange tijd niet zo makkelijk te krijgen. Nu hij beter beschikbaar is, levert hij ook steeds meer op voor Sony. De omzet die het bedrijf uit games haalt, is bijvoorbeeld flink toegenomen.
Sinds eind vorig jaar is het een stuk makkelijker om een PlayStation 5 te kopen. Daar zijn fans blij mee, maar Sony zeker ook. Onlangs liet het bedrijf al weten dat er nu meer dan 40 miljoen exemplaren van de console zijn verkocht en uit de nieuwste kwartaalcijfers blijkt zelfs dat de teller op 41,7 miljoen staat.
In het afgelopen kwartaal is bovendien veel meer omzet gehaald uit gaming dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Er is zo’n 42 procent meer verdiend op gaming hardware. Games en andere software genereren 27 procent meer omzet dan vorig jaar.
Het zijn vooral third party-titels die meer omzet hebben gegenereerd. De omzet uit first party-titels in het afgelopen kwartaal is ongeveer gelijk aan wat er vorig jaar werd verdiend. Uiteraard moeten veel grote klappers van dit jaar nog komen.

Krijgt de PS5 verkoop een boost door nieuw model?

Het zou overigens kunnen dat er dit najaar nog een flinke boost komt voor de verkopen van de PS5. Er zou namelijk een nieuw model moeten verschijnen, met een afneembare disc drive. Die moet de productie van de PS5 makkelijker maken, waardoor de voorraad nog beter wordt. Verder is ook de handheld Project Q in aantocht.