De beste nieuwe LEGO sets van augustus 2023

Article
vrijdag, 11 augustus 2023 om 15:00
Het was in juli wat rustig wat betreft nieuwe LEGO sets, maar dat maakt augustus dubbel en dwars goed. Het was niet makkelijk om de beste eruit te halen. Smaken blijven natuurlijk verschillen, maar deze nieuwe sets lijken ons zeer de moeite waard.

Tranquil Garden

Er zijn veel LEGO-sets gebaseerd op actievolle films en ook de thema’s uit LEGO’s eigen stal stralen vaak een zekere energie uit. Het moet natuurlijk wel leuk zijn om mee te spelen. Maar voor de volwassene die juist rust zoekt in het bouwen zijn er ook leuke sets, zoals de nieuwe Tranquil Garden-set.
De kenner heeft hem misschien al herkend als een Japanse tuin. In deze set vind je een rustgevend watertje dat langs een traditioneel paviljoen stroomt. In dat paviljoen is een traditionele thee-set aanwezig (wij raden niet aan om plastic te drinken). Als je van tuinieren houdt, kun je ook nog zelf bepalen hoe je de planten en bomen in de tuin precies neerzet.
lego art amazing spider manf1688023388

The Amazing Spider-Man

Een andere leuke set voor volwassenen, of wat oudere kinderen, is dit nieuwe bouwwerk uit de LEGO Art-reeks. Het is zeker niet de eerste keer dat LEGO Art een bekende superheld uitbeeldt, maar de aanpak voor Spider-Man is heel anders dan bij bijvoorbeeld de Batman-set van LEGO Art.
Dit kunstwerk is namelijk niet opgebouwd uit allerlei kleine puntjes en kan ook niet omgebouwd worden naar een heel andere afbeelding. In plaats daarvan heeft de set een ongebruikelijke hoeveelheid diepte, doordat Spider-Man uit de lijst lijkt te kruipen. In plaats van dat je hem om kunt bouwen, kun je het hoofd en de handen bewegen als je niet elke dag naar hetzelfde statische beeld wil kijken.
lego castillo turtle van dreamzzzf1690901653

Mrs. Castillo’s Turtle Van

Eerder dit jaar kwam LEGO met een gleodenieuwe tv-serie, genaamd LEGO Dreamzzz. Nu worden er bijpasssende sets gelanceerd. Je hoeft de serie niet te hebben gezien om gecharmeerd te zijn van de bijzondere creaties in deze sets.
Wij vinden het schildpadbusje bijvoorbeeld erg leuk. Het busje op zich is al heel leuk en dat het stiekem een schildpad is, maakt het simpelweg tien keer beter. Dit is trouwens ook één van de meer betaalbare sets in de Dreamzzz-lijn, dus het lijkt ook een goede set om mee te beginnen als je nog niet weet of je deze nieuwe lijn leuk vindt.
lego spider man no way home final battlef1690901840

Spider-Man Final Battle

Je hoort mensen wel eens klagen dat Marvel niet meer zo leuk is sinds Endgame, maar vervolgens komt er dan vaak een opvallend lange lijst van uitzonderingen. Spider-Man: No Way Home staat vaak aan de top. Het spectaculaire eindgevecht van de film kun je nu nabouwen van LEGO.
Er is niet een heel vrijheidsbeeld gemaakt voor deze set, maar het hoofd is al heel wat. Bovendien zijn de belangrijkste spelers ook aanwezig als minifiguurtjes. Het resultaat is een set waarmee je waarschijnlijk het nodige speelplezier kunt beleven, maar ook één die goed staat op de plank.
lego star wars yavin 4 rebel basef1685690786

Yavin 4 Rebel Base

Vaak zijn het de schepen uit Star Wars die beste LEGO-sets opleveren. Dit terwijl er toch ook een paar heel iconische locaties zijn in de films. Eén daarvan, de basis op Yavin 4 is nu voor het eerst in meer dan 20 jaar als LEGO-set verkrijgbaar.
Het bouwwerk zelf biedt alles wat je nodig hebt om je favoriete scènes uit de film uit te beelden. De ruimte waarin de zwakke plek van de Death Star wordt uitgelegd, de zaal waarin Luke en Han hun medailles krijgen, het is er allemaal. Maar laten we vooral ook niet vergeten dat deze set een goudmijn aan figuurtjes is. Je hebt vast wel een Luke Skywalker of Princess Leia, maar heb je ze in de outfits die ze alleen in de allerlaatste scène van A New Hope dragen? Dan hebben het nog niet eens over Gold Leader en General Dodonna.

Populair Nieuws

Laatste Reacties