Beste koptelefoons in de eerste helft van 2023

Article
vrijdag, 11 augustus 2023 om 14:00
sony wh1000xm5 review 5f1655466192
Echte muziekliefhebbers kunnen niet zonder een goede koptelefoon. Of je nu muziek wil luisteren als je onderweg bent, of rekening moet houden met huisgenoten, een koptelefoon is de ideale uitkomst. Voor wie nog op zoek is naar een nieuwe koptelefoon, hebben we de beste koptelefoons tot nu toe voor je uitgekozen.
Alle vijf koptelefoons op ons lijstje zijn noise cancelling en hebben uitstekend geluid, maar we beginnen met de Sony WH-1000XM5. Deze koptelefoon kreeg van ons een 8.5, omdat de koptelefoon enorm lekker zit en zuiver geluid en een lange accuduur heeft. Zonder noise cancelling gaat de Sony WH-1000XM5 namelijk 40 uur mee, met noise cancelling 30 uur. Wanneer de koptelefoon helemaal leeg is hoef je ook niet lang te wachten voor je weer muziek kunt luisteren. Na 10 minuten opladen kun je de koptelefoon alweer vijf uur lang gebruiken. Het geluid kun je ook nog eens personaliseren met een speciale app via een equalizer.
Ook de Sennheiser Momentum 4 heeft een aparte app waarmee je het geluid kunt personaliseren, maar deze koptelefoon gaat daarnaast langer mee: tot 60 uur. Vijf minuten opladen is genoeg om alweer vier uur van je muziek te genieten. Daarnaast is ook de Sennheiser comfortabel om te dragen.

De beste koptelefoons van Bose

De Bose QuietComfort 45 gaat minder lang mee dan de hierboven genoemde koptelefoons, maar alsnog kun je 22 uur lang voort. Na 15 minuten opladen kan de koptelefoon weer 2,5 uur mee. Als je thuis een Bose Smart Soundbar 300 of 700 hebt kun je deze via de app aan de Bose QuietComfort 45 koppelen, zodat je volop kunt genieten van het geluid van je tv zonder dat je huisgenoten daar last van hebben.
Een duurdere optie van Bose is de Bose Noise Cancelling Headphones 700. Deze koptelefoon heeft 11 verschillende niveaus van noise cancelling, waarmee je makkelijk zelf kunt bepalen hoeveel geluiden je om je heen wel of niet hoort. In totaal gaat de Bose 700 20 uur mee en na 15 minuten opladen ben je weer voor 3,5 uur zoet.
Als laatste hebben we de Apple AirPods Max, de duurste koptelefoon op ons lijstje. Met de Apple AirPods Max kun je bepaalde films en series op je iPhone of iPad met Surround Sound kijken, waardoor het net lijkt alsof je in de bioscoop zit. Ondanks het hoge prijskaartje gaat de koptelefoon slechts 20 uur mee. Wanneer de batterij leeg is hoef je maar 5 minuten op te laden om weer anderhalf uur te luisteren.