PS5 verkoop loopt nog maar iets achter op PS4

News
donderdag, 27 juli 2023 om 17:30
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Voorraadproblemen maakten het jarenlang lastig om aan een PS5 te komen. Dat maakte ook dat de verkoopcijfers hier en daar een beetje achterbleven. Maar nu de voorraadproblemen zijn opgelost, loopt de nieuwe console maar iets achter op de PS4.
De PlayStation 5 is volgens Sony 40 miljoen keer verkocht, laat Sony zelf weten (via VGC). Dat is een mooie mijlpaal, die bovendien een grote inhaalslag vertegenwoordigt. De PS4 was namelijk tot dusver de Sony console die de 40 miljoen het snelst bereikte, maar de PS5 heeft er maar twee maanden langer over gedaan dan zijn voorganger.
Dat terwijl het juist lange tijd niet soepel liep met de voorraad en verkoop van de console. Pas eind vorig jaar kon Sony meedelen dat de voorraadproblemen van de PS5 voorbij waren en sindsdien zijn de verkoopcijfers enorm toegenomen. Wellicht was de console zelfs sneller over de toonbank gegaan dan de PS4 als hij al die tijd gewoon beschikbaar was geweest.
Als het aan Sony ligt wordt de PS5 nog veel vaker verkocht voor het einde van de generatie. Jim Ryan liet onlangs weten dat hij verwacht dat de console in totaal zeker 108 miljoen keer verkocht wordt. Dat is meer dan het dubbele dan waar de teller nu op staat, maar de verwachting is dat er nog veel meer PS4-gebruikers upgraden.

PS5 doel wel lager dan PS4 verkoop

Zelfs als de PS5 het doel van 108 miljoen verkochte exemplaren haalt, is hij de PS4 nog niet voorbij. Die console wer namelijk zo’n 117 miljoen keer verkocht. Beide consoles kunnen voorlopig niet tippen aan de PlayStation 2, die met meer dan 155 miljoen verkochte exemplaren de best verkochte console ooit is.

Populair Nieuws