PS3 Trophies tijdelijk opgedoken, backwards compatibility op komst?

News
dinsdag, 25 januari 2022 om 17:00
Wie recentelijk keek naar zijn of haar PS4 Trophies kon wel eens wat vreemds zien. De trofeeën waren namelijk door problemen met PlayStation Network een tijdje veranderd in PS3 Trophies. Dit laait de speculaties over PS3 backwards compatibility op de PS5 weer op.
Er zijn wel vaker problemen met PlayStation Network, zoals in december. Maar deze keer zorgde de problemen voor wel een hele vreemde glitch. Alle PS4 Trophies verdwenen namelijk en er kwam een PS3 logo op de plaats van waar het PS4-logo hoort te staan.

Wat kan de oorzaak hiervan zijn?

Er wordt veel gespeculeerd, maar spelers lijken er van overtuigd dat dit te maken heeft met het brengen van PS3 games naar de PS5. Onlangs waren er bijvoorbeeld nog PS3 games te vinden in de PS5 store. Dit samen maken de geruchten dus alleen maar sterker dat de next-gen console backwards compatibility voor PS3 games gaat ondersteunen.
Dit is wat spelers gokken, dus het is nog zeker geen zekerheid dat de oude games daadwerkelijk naar de PS5 komen. Het kan ook een visuele bug zijn, maar omdat er ook al eerder dus PS3 games in de winkel van de PS5 te zien waren, zorgt er wel voor dat spelers niet denken dat het toeval was.
Mocht Sony hier mee komen dan is dus de vraag wanneer dit officieel bekend zal gaan worden. Een goed moment hiervoor zou de volgende State of Play zijn. Er gaan ook geruchten rond dat er een nieuwe State of Play komt eind januari of begin februari. Misschien horen we daar dus meer over de komst van PS3 games naar de PS5.