EA komt met drie nieuwe Star Wars-games

News
dinsdag, 25 januari 2022 om 16:30
star wars squadronsf1634200069
Er komen drie nieuwe Star Wars games aan die door EA zullen worden uitgegeven. Dit heeft EA zelf bekendgemaakt in een blogpost. EA heeft namelijk de samenwerking met Lucasfilm verlengt, waardoor het bedrijf groen licht heeft gegeven voor meer Star Wars-projecten.
Dat EA een aantal nieuwe Star Wars-games zal maken komt als een verassing. EA bracht een tijd geleden alle Star Wars-games uit, maar de exclusieve deal die EA had met Lucasfilm is een tijd terug ten einde gekomen en nu werken er meer uitgevers aan Star Wars games. EA blijft dit dus nu ook nog doen.

Welke Star Wars-games gaat EA maken?

Over de inhoud van de verschillende games gaat de uitgever niet echt in. Wel weten we dat twee van de games door nieuwe teams binnen het bedrijf zullen worden gemaakt. Daarnaast komt er een vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order. Deze game zal worden ontwikkeld door Respawn, de studio achter Apex Legends en de originele Fallen Order.
Van de andere twee Star Wars games weten we dat er een first-person shooter komt en een strategie game. Beide zullen worden gemaakt door nieuwe studio's binnen het bedrijf, maar beide ontwikkelaars worden wel geleid door mensen die veel ervaring hebben binnen EA.
We weten nog niet wanneer de drie games te spelen zullen zijn. Het is waarschijnlijk dat Star Wars Jedi: Fallen Order 2 als eerste aan de beurt zal zijn, omdat er al even actief aan die game wordt gewerkt. EA zal later met meer informatie komen over de drie nieuwe Star Wars-games.

Populair Nieuws