Grote storing legt PlayStation Network plat

News
woensdag, 15 december 2021 om 16:48
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Als je van plan was om vanavond even lekker te gamen op je PlayStation 4 of 5, dan hebben we slecht nieuws voor je. Door een grote storing ligt het PlayStation Network er namelijk helemaal uit.
Vandaag de dag denken we er bijna niet meer over na hoe makkelijk het is om met iedereen over de hele wereld samen te spelen. Maar soms worden we er weer aan herinnerd dat we afhankelijk zijn van systemen die soms behoorlijk kwetsbaar kunnen zijn.
Door een grote storing ligt namelijk het PlayStation Network eruit. Op Allestoringen.nl stroomt het klachten binnen over de online dienst van Sony. Door de storing is het momenteel niet mogelijk om online games te spelen op de PlayStation 4 en 5 en het is ook niet mogelijk om je aan te melden. Slecht nieuws dus als je van plan was om vanavond even lekker een game te gaan spelen op de console.

PlayStation Network storing niet door Sony

Het is nog niet bekend wanneer het PlayStation Network weer online zal zijn. De oorzaak van de storing ligt namelijk niet bij Sony, maar bij Amazon Web Services. De servers bij de host liggen eruit, waardoor niet alleen het PlayStation Network eruit ligt, maar nog veel meer diensten. Zo is het bijvoorbeeld ook niet mogelijk om FIFA 22 of Call of Duty Vanguard te spelen of streams op Twitch te bekijken.
Het is dus te hopen dat Amazon snel de problemen oplost, aangezien heel veel diensten en games afhankelijk zijn van de dienst.