PS3-games in PS Store jagen PS5-geruchten op hol

News
maandag, 17 januari 2022 om 8:00
playstation 5f1603819462
De geruchtenmolen rondom de PS5 is op hol geslagen. In PS Store van de PS5 waren namelijk PS3-klassiekers te zien. Nadat screenshots van de PlayStation 3-titels op sociale media rondgingen, sprak men gelijk van backwards compatibilty op de PlayStation 5.
Ineens doken daar diverse PS3-titels op in de PlayStation 5 Store. Normaliter verwijzen de PS3-titels in de PS Store spelers door naar de PlayStation Now-versie van de game. Maar dat was nu niet het geval. De klassieke titels maken geen deel uit van PlayStation Now en waren zelfs te zien met een eigen prijskaartje. Spelers waren door het dolle heen en probeerden de titels aan te schaffen, wat helaas niet mogelijk was.

PS3-titels op de PlayStation 5

In de PS Store waren onder meer Dead or Alive 5 en Bejeweled te zien. Nadat deze PS3-titels in de PS5 Store waren gezien gingen er direct veel geruchten rond over mogelijke nieuwe backwards compatibilty. Op Twitter wees Ryan Biniecki spelers er alleen direct op dat er vaker sprake is geweest van een visuele bug. Deze bug kwam al meerdere jaren voor en laat prijzen zien waartegen de titels gehuurd konden worden toen dat nog kon via PS Now. Ook de Prince of Persia-titels The Forgotten Sands en The Two Throne waren volgens Biniecki ooit al via PS Now verkrijgbaar geweest en zouden dus op zichzelf geen garantie zijn dat er iets gaande is.

Brengt Project Spartacus backwards compatibility?

Desondanks zou de mysterieuze verschijning van de PS3-titels te maken kunnen hebben met de geruchten rondom het nieuwe PS5-project 'Spartacus'. Al een tijdje gaan er geruchten rond over Project Spartacus, een vernieuwde versie van PlayStation Plus die meer weg moet gaan hebben van Xbox Game Pass. Vermoed wordt dat één van de drie opties die Project Spartacus moet gaan bieden toegang geeft tot backwards compatibily.
Die backwards compatibility is - net als het hele Project Spartacus - niet bevestigd, maar veel leaks, waaronder één rondom de game BloodRayne, lijken een indicatie te geven voor de aanstaande "PlayStation Game Pass". De ietwat obscure PS2-titel BloodRayne zou namelijk een release voor PS5 krijgen.
Eerder deze week werd ook al duidelijk dat PlayStation Now-kaarten niet meer in de winkels worden verkocht. Volgens de geruchten rondom Project Spartacus zou PlayStation Now compleet verdwijnen wanneer Project Spartacus lanceert. Dat zou dit voorjaar moeten gebeuren.

Populair Nieuws