Ziggo hint op lineaire doorgifte Viaplay

News
dinsdag, 25 januari 2022 om 17:30
viaplayf1647263873
Op 1 maart zal de streamingsdienst Viaplay verschijnen in Nederland. In een tweet hint Ziggo nu op een lineaire doorgifte van de streamingsdienst. Daarnaast heeft Ziggo haar klanten beloofd deze week meer duidelijkheid te geven over de manier en prijsstelling waar het kabelbedrijf de nieuwe streamingsdienst aan klanten gaat aanbieden.
In een tweet van Ziggo laat het bedrijf weten dat je geen smart TV nodig hebt om gebruik te maken van de app. “Bij Ziggo kijk je Viaplay straks gewoon via je tv, computer of tablet”, verteld Ziggo. Hierin wordt gehint dat Viaplay geheel of deels lineair bij Ziggo beschikbaar komt. Deze reactie gaat in tegen eerdere uitspraken van Viaplay Nederland dat de nieuwe dienst momenteel alleen beschikbaar is als OTT-streamingdienst via IPTV/online in Nederland.
Viaplay zal op 1 maart in Nederland verschijnen. Het benodigde abonnement voor Viaplay is niet alleen voor de 13,99 euro per maand bij Viaplay, onderdeel van Nordic Entertainment Group (NENT) te koop. Zo gaan Ziggo en KPN dit abonnement aan klanten bieden vinnen de eigen pakketstructuur. De abonnementsprijzen van deze tv-providers zullen naar verwachting dalen naarmate dezelfde consument meer abonnementen afneemt. Naast Ziggo en KPN zijn ook T-Mobile en Delta Fiber met NENT in gesprek over een mogelijke samenwerking bij de verkoop van abonnementen voor Viaplay.

Binnenkort meer duidelijkheid over Viaplay

Deze week zouden we meer duidelijkheid krijgen over welke manier en welke vergoeding Viaplay bij het kabelbedrijf wordt aangeboden. Er is inmiddels wel al een site opgedoken waar geïnteresseerde klanten zich kunnen aanmelden voor Viaplay.

Populair Nieuws