Uitvinder van de PlayStation is geen fan van de Metaverse

News
zaterdag, 22 januari 2022 om 7:00
Steeds vaker hebben bedrijven het over de Metaverse, een digitale kopie van de normale wereld. Bedrijven zoals Meta en Epic Games zien hier de toekomst in, maar Ken Kutagari, de uitvinder van de eerste PlayStation, is niet zo'n fan van het idee. Dit liet hij weten tijdens een interview met Bloomberg.
Wanneer Mark Zuckerberg het over de Metaverse heeft, dan gaat het verder dan een grote VR-game. Hij ziet echt de Metaverse als het toekomstige internet. Zo zouden vergaderingen via de Metaverse worden gehouden. Kutagari ziet dit alleen niet gebeuren.

Waarom ziet Kutagari niets in de Metaverse?

Om de Metaverse te betreden moet je dus de hele tijd een VR-bril op zetten. Kutagari zegt dat mensen hierdoor totaal geïsoleerd worden van de echte wereld. Daarnaast denkt hij dat interactie tussen mensen in de Metaverse nooit hetzelfde zal zijn als in het echte leven, dus mensen blijven eerder kiezen voor vergaderingen in de echte wereld.
Kutagari is niet de enige die kritiek heeft op het Metaverse idee. Ook Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two ziet niets in de Metaverse. Zelnick is van mening dat de Metaverse er al is en gebruikt GTA Online als een voorbeeld hiervan. Hij denkt niet dat het verder zal gaan dan dat en acht het onwaarschijnlijk dat mensen straks via de VR-bril hun leven digitaal gaan leiden.
De meningen over de Metaverse zijn dus erg verdeeld, sommige mensen zien juist grote kansen in de Metaverse en andere zien het als iets dat nooit zal werken. De ontwikkeling van de Metaverse is eigenlijk pas recent begonnen. Het zal dus nog wel een paar jaar duren voordat de Metaverse echt de vorm aanneemt die mensen zoals Zuckerberg voor zich zien. Dan kan ook pas blijken of de Metaverse echt een succes zal zijn.