PS Plus prijsverhoging doet waarde Sony stijgen

News
vrijdag, 01 september 2023 om 15:30
playstation plus newf1655289162
Alles wordt duurder en PlayStation Plus is geen uitzondering. Sony onthulde eerder deze week een flinke prijsverhoging voor de abonnementsdienst. Opvallend genoeg is de waarde van Sony-aandelen daarna gestegen.
Sony maakt PlayStation Plus een stuk duurder. Alle abonnementsvormen worden tussen de 20 en 26 procent duurder, waardoor een jaar PS Plus Essential bijvoorbeeld van 59,99 euro in één keer stijgt naar 71,99 euro. Die verandering gaat vanaf 6 september in.
Daar zullen veel consumenten niet blij mee zijn. Het komt vaak voor dat de waarde van de aandelen van een bedrijf daalt als klanten meer moeten gaan betalen. Maar Sony’s aandelen zijn sinds de aankondiging van de prijsverhoging juist met 3,4 procent in waarde gestegen, meldt Bloomberg.
Er wordt namelijk verwacht dat Sony door deze prijsverhoging veel meer winst gaat maken. Op jaarbasis verwacht analist Amit Garg dat er voor 688 miljoen dollar meer verkocht wordt en dat de winst met 378 miljoen stijgt. Sony lijkt ervan uit te gaan dat klanten blijven betalen voor PS Plus: het is de enige manier om online te spelen op een PlayStation-console. Als de waarde van een bedrijf daalt na een prijsverhoging is het vaak door angst dat er klanten weglopen.

Niet alleen PS Plus duurder

Sony is trouwens niet de enige die zijn abonnementsdienst duurder maakt. Microsoft heeft ook een prijsverhoging voor Xbox Game Pass doorgevoerd. Wel is er ook een nieuwe variant van Game Pass aangekondigd, die juist goedkoper is.