Xbox Game Pass prijzen schieten vandaag omhoog

News
donderdag, 06 juli 2023 om 10:00
xbox game passf1678956827
Vorige maand werd het al aangekondigd, maar vandaag is het dan zover. Xbox Game Pass wordt vanaf vandaag een stuk duurder rond vrijwel de hele wereld, waaronder Nederland. Vanaf heden betaal je 10,99 euro voor de dienst op de console.
Het is niet de enige prijswijziging. Ook Xbox Game Pass Ultimate wordt duurder. Deze dienst, waarmee je Game Pass zowel op PC als console hebt, kost vanaf heden 14,99 euro. Alleen de prijzen van PC Game Pass blijven gelijk op dit moment. De prijswijziging komt een dag na de onthulling van de volgende lading Game Pass-titels, waaronder Grand Theft Auto 5 en Exoprimal.
Wel is het nog steeds mogelijk om alvast drie jaar Game Pass Ultimate te vergaren. Xbox staat namelijk toe om drie jaar Xbox Live Gold op te stapelen, wat vervolgens automatisch omgezet wordt naar Game Pass Ultimate zodra je deze dienst voor één maand afsluit. Hierbij behoud je alle voordelen van Xbox Live Gold.

Niet alleen Xbox Game Pass prijzen die stijgen

Niet alleen de prijzen van Game Pass gaan de lucht in. Microsoft maakte ook bekend dat de prijs van de Xbox Series X de lucht in gaat. De console van Microsoft kost in Nederland binnenkort 549,99 euro. Deze prijswijziging gaat vanaf 1 augustus in.
Tegenover VGC zei Kari Perez, Microsofts communicatiehoofd voor gaming, na de prijswijziging het volgende: "We hebben onze prijzen voor consoles jarenlang gelijk gehouden en hebben de prijzen aangepast aan de competitieve condities van de verschillende markten."