Kijk zo de F1 GP van Italië gratis dit weekend

Article
vrijdag, 01 september 2023 om 16:00
max verstappen gp italie 2022f1693293772
Van het heuvelige Zandvoort gaan we dit weekend naar de Temple of Speed, ook wel bekend als Monza. Op deze manier kan je de GP van Italië gratis kijken.
Er bestaan bijna geen grotere tegenstellingen op het gebied van circuit in F1 tussen Circuit Zandvoort en het Autodromo Nazionale di Monza. Waar de Nederlandse baan vol zit met bochten en zeer compact is, is de Temple of Speed uitgestrekt met veel lange rechte stukken en slechts een paar echte remzones. Maar liefst 80 procent van Monza kan op vol gas worden gereden.
De machtsverhoudingen op Monza kunnen dan ook heel anders liggen dan vorig weekend. Er wordt verwacht dat er met name twee teams goed uit de bus zullen komen en dat zijn Red Bull Racing en Williams. Nu komt RBR natuurlijk elk weekend goed uit de bus, want het team heeft alle Grands Prix in 2023 tot nu toe gewonnen, maar Williams kan mogelijk voor een heel sterk resultaat zorgen.
In eerdere races dit seizoen heeft het team al bewezen dat de auto snel is op de rechte stukken, maar vaak verliest de auto veel tijd in de bochten. Bovendien is Alexander Albon één van de uitblinkers dit seizoen. De Brit heeft tot nu toe al 15 punten voor Williams gescoord en mogelijk kan ook Logan Sargeant eindelijk van de nul af komen.
Het raceweekend in Italië kan bovendien zorgen voor een nieuwe bladzijde in de geschiedenisboeken van de Formule 1. Als Max Verstappen de race wint, en daar heeft de Nederlander zeer goede papieren voor, dan heeft hij maar liefst tien Grands Prix op rij gewonnen. Hij heeft dan niet meer het record van Sebastian Vettel van negen opeenvolgende overwinningen geëvenaard, maar zelfs verbroken. Het enige wat Verstappen dit weekend in de weg lijkt te liggen is de befaamde ‘Monza Curse’.
podium gp italie 2022f1693568064

Gratis de GP van Italië kijken

Ongeacht wat er gebeurt, de GP van Italië wordt een speciale race. Of er wordt geschiedenis geschreven of er is een zeldzame niet-Verstappen overwinning. Als je niks van het raceweekend wil missen, dan heb je in Nederland een abonnement nodig op Viaplay of F1 TV Pro - de twee streamingdiensten die rechten voor de Formule 1 in handen hebben. Maar er is ook een manier om de Grand Prix gratis te bekijken.
In elk land zijn de uitzendrechten voor de Formule 1 verschillend geregeld. Zo was het eerst nog Ziggo die hier de sport mocht uitzenden en nu is die licentie in handen van Viaplay. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland heeft Sky Sports weer een monopolie op de sport, met de hoofdprijs als gevolg voor de fans. En In andere landen is F1 helemaal gratis op de publieke televisie te volgen.
Eén van die landen die in die laatste categorie valt is Oostenrijk. In het land worden alle Grands Prix uitgezonden via ServusTV op de televisiezender en website van de omroep. Je kan die uitzending alleen niet zomaar vanuit Nederland of een ander land volgen, want toegang buiten Oostenrijk wordt geblokkeerd. Gelukkig is er een oplossing voor het zogeheten geo-blocking: een Virtual Private Network.
Met een VPN kan je namelijk verbinding maken met allerlei servers op de hele wereld, afhankelijk van de dienst die je gebruikt. Wanneer je eenmaal verbonden bent en daarna een site of streamingdienst bezoekt, dan zal de site of streamingdienst in kwestie denken dat je in het land van de server zit. Met een VPN kan je dus verbinding maken met een buitenlandse server en zonder problemen de race op Monza volgen.
Je zit dan alleen wel met het commentaar van de Oostenrijkse televisie. Vorig jaar kon je via Grand Prix Radio naar de stem van Olav Mol luisteren. Dat kan nu nog steeds, alleen wel met een omweg. De Nederlandse radiorechten zijn namelijk gekaapt door Viaplay, maar Mol heeft de rechten in België gekocht. Ook hier kan je weer goed gebruikmaken van een VPN!

Populair Nieuws