Zo word je lid van het gloednieuwe Game Pass Core

News
woensdag, 30 augustus 2023 om 12:00
game pass coref1689601229
Het einde van Xbox Live Gold is in zicht. In plaats daarvan komt Microsoft met het gloednieuwe Game Pass Core en op deze manier kan je lid worden van de dienst.
Een lange tijd stond Xbox Live Gold synoniem voor online gamen op Xbox en was het een waar instituut. Later werd het verder uitgebreid met Games With Gold, waarbij abonnees niet alleen online konden gamen op hun Xbox, maar ook maandelijks gratis games tot hun beschikking kregen. In 2021 werd Xbox Live alleen omgedoopt tot Xbox Network en ook het laatste stukje van de dienst verdwijnt binnenkort.
1 september is namelijk het einde van Xbox Live Gold en het bijbehorende Games With Gold. Niet veel later zal er in plaats daarvan een ‘nieuwe’ dienst gelanceerd worden, het zogeheten Game Pass Core. Die dienst gaat op 14 september van start en je kan nu alvast een abonnement pre-orderen bij bol.com!

Wat houdt Game Pass Core in?

Net zoals Xbox Live Gold krijg je met Game Pass Core toegang tot de servers van Microsoft om online te gamen op je Xbox console. Je zal alleen niet maandelijks een paar games gratis tot je beschikking krijgen om te spelen. In plaats daarvan is er een bibliotheek van 25 Game Pass games waar je altijd toegang tot hebt, waaronder DOOM Eternal, Psychonauts 2 en Ori and the Will of the Wisps. Ook kun je profiteren van exclusieve deals.
Met de lancering van Game Pass Core zijn er vier verschillende opties om uit te kiezen voor Game Pass. Naast de nieuwe optie heb je Xbox Game Pass om toegang te krijgen tot de volledige Game Pass-bibliotheek, maar kan je daar niet online mee gamen. Xbox Game Pass Ultimate is een combinatie van Xbox Game Pass en Core en biedt alle voordelen. En dan is er ook nog PC Game Pass die speciaal is voor PC-spelers.