Prijsverhoging Xbox Series X toch mogelijk

News
vrijdag, 16 september 2022 om 13:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Vorige maand verhoogde Sony de prijzen van de PlayStation 5. Al snel waren er statements van Microsoft en Nintendo dat zij geen vergelijkbare plannen hadden. Maar een prijsverhoging van de Xbox Series X is toch niet uitgesloten.
Na de prijsverhoging van de PS5 was er hier en daar een zorg dat dat een startschot zou zijn voor andere consolemakers om hetzelfde te doen. Die gedachte werd snel de kop ingedrukt. Velen vermoedden al dat het voor Xbox juist gunstig zou zijn om de prijs van de console gelijk te houden en het bedrijf bevestigde al snel dat dat ook het plan was.
Maar in een nieuw interview met CNBC lijkt Phil Spencer daar iets op terug te komen. Hij geeft aan dat Xbox haar zaken constant aan het evalueren is. Hij kan daarom niet zeggen dat het bedrijf haar consoleprijzen nooit zal verhogen.

Maakt Microsoft de Xbox duurder?

Maar Spencer heeft ook gerustellende woorden. Er zijn namelijk op dit moment nog steeds geen plannen voor zo’n prijsverhoging:
We kunnen er dus vanuit gaan dat de Xbox Series X voorlopig een adviesprijs 499,99 euro houdt terwijl de Series S het bij 299,99 houdt. De vraag is of Microsoft dat de hele generatie vol kan houden. Wellicht wordt de inflatie op zeker moment toch te erg voor Xbox.