Prijs Disney+ gaat wederom omhoog

News
donderdag, 10 augustus 2023 om 11:30
Disney+ is zeker niet de duurste streamingdienst op de markt, maar helaas komen de prijsverhogingen wel snel achter elkaar. Begin dit jaar werden de prijzen bijvoorbeeld omhoog gegooid. Nu heeft Disney er weer één aangekondigd.
De vorige CEO van Disney maakte er geen geheim van dat hij Disney+ eigenlijk wat goedkoop vond. De streamingdienst kon voor wat er aangeboden werd veel duurder, meende Bob Chapek. Hoewel er inmiddels een andere CEO is, krijgt Chapek zijn zin: de prijs van Disney+ gaat omhoog.
Vanaf 12 oktober wordt Disney+ namelijk drie dollar duurder, waardoor je 13,99 dollar per maand moet betalen (via The Verge). Dat is een flinke prijsverhoging vergeleken met de vorige keren. Meestal ging de prijs maar met één dollar per keer omhoog. Hulu, een dienst die in Nederland niet beschikbaar is, maar waarvan veel content op Disney+ staat, wordt ook drie dollar duurder.

Wordt Disney+ ook in Nederland duurder?

Het is nog niet helemaal duidelijk of deze prijsverhoging ook in Nederland gaat gelden. Prijzen van streamingdiensten verschillen vaak per regio. Maar bij alle vorige prijsverhogingen van Disney+ kwam er in Nederland uiteindelijk ook een nieuwe prijs, al was het vaak een paar maanden later.
De hogere prijs is trouwens niet de enige manier waarop Disney meer wil gaan verdienen aan Disney+. Vanaf volgend jaar wil het bedrijf ook het delen van accounts gaan aanpakken. Netflix begon daar eerder dit jaar mee en vindt de nieuwe tactiek tot dusver een succes.