Take-Two CEO vindt PS5 Pro niet zo interessant

News
donderdag, 10 augustus 2023 om 11:00
xbox series xf1631877765
De PS5 en Xbox Series X zijn nu een paar jaar op de markt en er zijn steeds meer geruchten dat er nieuwe varianten van de consoles komen. Er wordt bijvoorbeeld veel gesproken over een PS5 Pro. Maar Strauss Zelnick, de CEO van uitgever Take-Two, is niet bijzonder enthousiast over een dergelijke console.
Het lijkt goed mogelijk dat er een nieuwe, krachtigere versie van de PS5 komt. Sony zou die tegen het einde van 2024 uit willen brengen. Enthousiastelingen worden daar misschien blij van, maar Take-Two CEO Strauss Zelnick vindt het hele idee niet zo interessant, zo laat hij weten aan IGN.
De noodzaak voor een upgrade in het midden van de generatie hangt volgens Zelnick af van wat zo’n upgrade precies doet. In het verleden waren de upgrades van Pro-consoles niet zo spannend. Zelnick zegt dat eerdere upgrades “niet zoveel veranderden” en “niet zo betekenisvol zijn” voor de uitgever van een game.
Consoles als de PS4 Pro en Xbox One X konden weliswaar betere graphics leveren dan de standaardmodellen, maar dat soort aanpassingen verandert niets aan hoe games gemaakt worden. Ook in de huidige generatie lijkt het niet aannemelijk dat geüpgrade consoles de hele industrie omgooien. Veel uitgevers zijn pas net bezig met games die niet op de PS4 of Xbox One kunnen draaien en veel consumenten kunnen na jarenlange tekorten nu pas een PS5 of Xbox Series X bemachtigen, waardoor veel klanten misschien niet eens zitten te wachten op verbeterde consoles.

PS5 Pro, maar geen nieuwe Xbox Series X?

Overigens is Strauss Zelnick niet de enige die de noodzaak van nieuwe consoles niet zo ziet. Xbox-baas Phil Spencer liet eerder ook al weten dat de Series X volgens hem nog wel een tijdje mee kan. Toch zijn er geruchten over een nieuwe variant van de Series X, maar dat zou gaan om een console zonder disc drive en niet een die onder de kap daadwerkelijk beter is.

Populair Nieuws