Netflix’ regels tegen account delen blijken erg effectief

News
maandag, 12 juni 2023 om 10:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Jarenlang kon je Netflix kijken op het account van een ander, ook al was het eigenlijk niet de bedoeling. Het delen van accounts gebeurde alleen zo massaal dat Netflix er inkomsten door misliep en dus zijn er nu strengere regels ingevoerd. Daar zijn veel gebruikers niet blij mee, maar ze werken wel voor Netflix.
Netflix was de nieuwe regels tegen het delen van accounts al een tijdje aan het testen. In de landen waar ze al golden zag het bedrijf in eerste instantie veel opzeggingen, maar daarna kwamener er genoeg nieuwe abonnees dat de test een succes kon worden genoemd. Ook nu de maatregelen verder zijn uitgerold lijken ze het gewenste effect te hebben.
In de VS is het aantal aanmeldingen voor Netflix in de dagen nadat de regels tegen account delen werden ingevoerd namelijk astronomisch toegenomen. In de dagen nadat de regels in werking traden, waren er gemiddeld 73.000 nieuwe aanmeldingen per dag, een verdubbeling van het gemiddelde van de 60 dagen daarvoor. Op 26 en 27 mei waren er zelfs bijna 100.000 nieuwe aanmeldingen, wat zelfs een grotere piek is dan tijdens de COVID-lockdowns werd gemeten, zo meldt Antenna.
Het aantal opzeggingen is ook wel degelijk gestegen, zoals eerder te zien was bij de test van het nieuwe beleid. Maar het aantal gebruikers dat zich aanmeldde was hoger. De verhouding tussen nieuwe aanmeldingen en opzeggingen was zelfs gunstiger dan in de aanloop naar de nieuwe regels.

Wat kost Netflix account delen in Nederland?

Al deze cijfers zijn voor de VS, waar een account delen een stuk duurder is dan in Nederland. In Nederland kost het maar 4 euro per maand extra om iemand buiten je huishouden van je account gebruik te laten maken, tegenover de 8 dollar van de VS. Dat maakt ook dat het in Nederland gelijk de goedkoopste manier is om Netflix te kijken, mits je iemand kan vinden bij wiens account je je aan mag sluiten, natuurlijk.