Disney+ gaat account delen ook aanpakken

News
donderdag, 10 augustus 2023 om 9:30
disney plus logof1628271403
Het jarenlang min of meer normaal geweest om je accounts van streamingdiensten te delen met vrienden. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar niemand controleerde het. Eerder dit jaar veranderde dat bij Netflix en Disney+ wil nu ook die kant op.
Het is vrij makkelijk om een account op een streamingdienst te delen en dat gebeurt dan ook veelvuldig. Dat betekent alleen wel dat de streamingdiensten veel kijkers hebben die niet betalen. Daar worden inkomsten op misgelopen en vorig jaar was Netflix dat eindelijk zat.\
De beslissing om het delen van accounts te bestrijden was controversieel, maar is voor Netflix goed uitgepakt. Veel mensen die eerste het account van een ander gebruikten, zijn betalende klant geworden. Wellicht met het oog op dat succes heeft Disney nu ook besloten het delen van wachtwoorden aan te pakken.
Het bedrijf laat dat weten in de bespreking van de kwartaalcijfers (via The Verge). Het bedrijf heeft niet aangekondigd wat voor maatregelen er precies komen, maar gaat de voorwaarden voor gebruikers dit jaar nog updaten. In de loop van 2024 worden er tactieken om geld te verdienen aan accountdelers uitgerold.

Hoveel mensen delen hun Disney+ account?

Disney CEO Bob Iger wilde niet zeggen hoeveel mensen er daadwerkelijk hun account delen. Wel is het een “significant” aantal, zo laat hij weten. Disney heeft de technologie in huis om te monitoren waar accounts inloggen en gaat volgend jaar aan de slag om het probleem aan te pakken.

Populair Nieuws