PlayStation VR 2 controllers brengt PS5 features mee!

News
donderdag, 18 maart 2021 om 13:30
playstation vr 2 controllersf1616070635
Nog niet zo heel lang geleden werd er bekend gemaakt dat de nieuwe PlayStation VR headset eraan zit te komen en nu krijgen we nóg meer goed nieuws! De nieuwe PS VR 2 controllers die de VR-headset gaat gebruiken, zijn zojuist gepubliceerd en ze zien er veelbelovend uit.
Groot nieuws in de wereld voor PlayStation en VR-fans! De nieuwe controllers voor de aankomende PlayStation VR zijn bekendgemaakt. De nieuwe controllers hebben ergens iets weg van de Oculus Touch controller, maar bieden veel meer nieuwe functies. In het artikel waar we speculeerden over mogelijke verbeteringen voor de nieuwe PS VR-headset, hadden we het over beter controllers dan de standaard Move-Controllers en dat deze haptische feedback en vingerdetectie zouden moeten hebben.
Onze dromen zijn uitgekomen en de nieuwe PlayStation VR-controllers worden een stevig stukje technologie.

Nieuwe functies voor PS VR 2 controllers

De nieuwe VR-headset lijkt ons compleet onder te gaan dompelen in VR-games. De controllers zijn daar natuurlijk een belangrijke factor bij en Sony wist dit ook. Ze brengen controllers met een aantal functies die we nog niet veel zien in VR-controllers. De nieuwe functies delen veel aspecten met de DualSense controller van de PlayStation 5. Zo krijgen ze net als de DualSense, adaptieve triggers waardoor je nog meer in de game zit. Als je dus iets oppakt in een spel, zal het veel realistischer aanvoelen dan de voorgaande PlayStation VR.
Haptische Feedback gaat ook weer een grote rol krijgen in de nieuwe controllers, wanneer je door verschillende gebieden in een VR-game loopt, zal je dit ervaren als nooit tevoren en zullen gevechten of het schieten van wapens een unieke ervaring geven. Om de Haptic Feedback en Adaptive Triggers te versterken hebben de nieuwe controllers ook de functie om de stand van je vingers te detecteren. Hiermee kun je dus gebaren maken, maar ook op een heel andere manier spullen in een spel oppakken, in plaats van dat je simpelweg op een knopje drukt.
ps5 design 2f1591950588

Extra verbeteringen

Naast de innovatieve en nieuwe functies worden de controllers ook van ontwerp compleet anders. Ze lijken meer op de Oculus Touch controllers dan een soort Wii Remote. Het traceren van de controllers gebeurt voortaan dan ook niet meer door lichtbollen op de controller maar in de ring achterop de controller. Dit zou betere tracking geven en elimineert mogelijk wel het gebruik van een PlayStation Camera. Naast betere functies voor traceren krijgen de controllers ook elk een analoge stick en ‘grip-knop’, deze zal een andere variant van de R1-knop zijn.
De officiële naam voor de nieuwe controllers is nog niet bekend en Sony laat ook weten in de blog-post dat “er nog veel meer te delen valt over de volgende generatie van VR op PS5”.

Populair Nieuws

Laatste Reacties