5 dingen die we willen zien bij de PS5 VR

Article
vrijdag, 05 maart 2021 om 17:00
vermoedelijke psvr 2 specificaties gelekt voor ps5 152803 3f1641352366
Nu de PlayStation 5 VR zeker is, kunnen we al gaan speculeren en hopen op wat we kunnen verwachten. We hopen veel verbeteringen te zien, niet alleen met de vorige headset, maar ook tegenover de concurentie.
In 2016 was VR een enorme stap, Oculus Rift en HTC Vive kwamen met innovatieve headsets om VR-games te ervaren. Sony bleef niet lang achter en kwam toen ook met een headset. Alleen is het na 5 jaar wel wat vervelend geworden om op de nieuwste console de VR-headset te gebruiken. Je moet een extra adapter aansluiten om vervolgens heel het gedoe met de kabels en het extra kastje opnieuw aan te sluiten. Hoog tijd voor verandering dus. Gelukkig zit dat er wel al aan te komen maar weten we nog niet precies wat er anders gaat worden, laten we hopen op een aantal grote verandering!
mejores juegos de psvr de 2018 cuales comprar 142541

Een hogere resolutie

Sony heeft al verzekerd dat de volgende generatie van PlayStation VR een hogere resolutie gaat krijgen en dat is ook niet al te verbazend. De huidige VR headset van Sony ziet er vrij korrelig en wazig uit als we hem vergelijken met een headset zoals de Oculus Quest 2, deze headsets hebben eindelijk een resolutie scherp genoeg om tekst en games weer te geven zonder pixels te kunnen tellen. Hopelijk kan Sony een schepje erbovenop doen en een super scherp beeld maken om de concurrent uit de ring te slaan.

Camera in de headset

De huidige PlayStation VR headset heeft een losse camera nodig om te werken. Deze meet waar jij je hoofd heen beweegt en meet de lichtgevende ballen op de Move Controllers. De meeste andere headsets hebben een aantal camera’s in de headset zelf om de controllers te meten. Dit zou enorm helpen met het gevoel van vrijheid als je VR-games aan het spelen bent, want dan hoef je niet meer precies voor de camera te zitten. De controllers meten is wellicht niet nét zo accuraat als externe camera’s, maar de technologie blijft continu verbeteren en Sony zou hiermee kunnen innoveren en een heel nieuwe technologie bedenken.
psvr2 handtracking prototypef1588522423

Draadloze verbinding

Sony heeft al beloofd dat de nieuwe PlayStation VR slecht één kabel gaat gebruiken en ook dat het extra kastje niet meer nodig zal zijn. Dat klinkt al geweldig en belooft een stuk meer gemak, maar draadloos zou een nog grotere stap zijn dan de enkele kabel. Er zijn op het moment al VR-headsets met draadloze functies, deze werken alleen nog niet enorm goed, of zijn vrij zwaar omdat je een grote accu op je hoofd draagt.
We klagen zeker niet over de enkele kabel set-up die we gaan krijgen, maar als we iets mogen hopen, dan is het draadloze VR-games spelen. De kans dat het écht gebeurt, is vrij klein, maar de mogelijkheden zijn er al wel!

Innovatieve controllers

Sony haar grootste kansen liggen op het vlak van de controllers. Ze hebben de traditionele controller al om weten te toveren in een unieke ervaring via de DualSense voor de PS5. Voor VR zijn er veel verschillende varianten met unieke functies, Oculus Touch controllers, Valve Index en nog veel meer andere bieden zowel normale knoppen als analoge sticks en sommige meten zelfs de manier waarop jij je vingers houdt.
De huidige VR-controller van PlayStation zijn niet heel speciaal. Ze werken goed, maar ze zijn specifiek gemaakt voor een ultieme VR-ervaring. Sony heeft nu de technologie om unieke trillingen in de controller te krijgen en natuurlijk de adaptieve triggers werkend te maken in games. Beide functies zouden voor nog meer immersie zorgen in VR-games.

Mixed Reality

Wat ook een grote mogelijkheid zou zijn is Mixed Reality met de nieuwe PlayStation VR. Sony heeft het tenslotte al eerder gedaan, met de PlayStation 3 en PSP. Er waren toen games die gebruik maakten van de camera om digitale karakters en de werkelijke wereld samen te brengen. We hebben ook al meegekregen dat de Hololens van Microsoft tests gaat uitvoeren met Pokémon GO, dus dat games en de échte wereld één kunnen worden, daar valt al niet meer over te twijfelen.
Het idee dat Sony de VR samen zou voegen met je eigen huiskamer, waardoor bijvoorbeeld Astro rond rent over je bank, is dan zo gek nog niet. Sony zou baanbrekende games hiermee kunnen maken, maar dan moet zij het ook wél gaan doen. De kans dat dit werkelijk gebeurt, is waarschijnlijk wel erg klein.
Wat hoop jij te zien met de nieuwe PlayStation VR headset? Laat het weten in de reacties!