'Haptic Feedback van de PS5 DualSense controller is een next level ervaring’

  Het lijkt er op dat dat de DualSense controller voor de PlayStation 5 de real deal is. Volgens de ontwikkelaar van Bugsnax is de haptische feedback van de PS5 controller een unieke ervaring voor iedereen.

  Phil Tibitoski en Kevin Zuhn van ontwikkelaar Young Horses spraken met IGN over de DualSense controller. De twee vertelden onder meer hoe Bugsnax kan profiteren van de unieke DualSense functies.

  In het gesprek prees Tibitoski de haptische feedback van de PlayStation 5-controller en gaf hij aan dat het iets uitermate gevoeligs is. Haptic Feedback wil zeggen dat de trekkers daadwerkelijk op nauwkeurige wijze je vingers laten voelen wat je aan het doen bent. Met de Haptic Feedback geeft Sony de mogelijkheid om meer technologie in de PS5 controller te steken.

  DualSense niet de eerste

  De Nintendo Switch doet iets vergelijkbaars met HD Rumble. Daar kun je in 1-2 Switch nauwkeurig voelen wat er in de controller gebeurt en met de triggers van de DualSense is het de bedoeling dat je in de triggers nauwkeuriger voelt wanneer je de trekker van een pistool overhaalt, een sliding maakt op een voetbalveld of wanneer je bijvoorbeeld een boog aanspant.

  “Trillingen of rumble op de controllers van consoles is een leuke functie die dingen soms meeslepender maakt, maar ik heb nog nooit zoiets complex en gevoelig gevoeld als de haptische feedback van de DualSense.”

  Phil Tibitoski, Young Horses

  Haptic Feedback als unieke ervaring op de PlayStation 5

  Met Haptic Feedback kan een ontwikkelaar spelers het verschillen laten voelen tussen bijvoorbeeld verschillende ondergronden. In Bugsnax, dat in first-person te spelen is, kunnen spelers volgens de ontwikkelaars het verschil voelen tussen rennen op gras, zand, sneeuw of in water. Ook kunnen de locaties van onweersbuien achterhaald worden door geluidsvibratie.

  Wil je nou alles te weten komen over de PlayStation 5 DualSense controller? Lees dan onze uitgebreide analyse waar de controller onder de loep wordt genomen.

  Bugsnax

  Verkijgbaar vanaf 12 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.