Nieuw PS VR systeem aangekondigd voor Playstation 5

News
dinsdag, 23 februari 2021 om 16:30
speelde steven spielberg mario op de playstation in vr 130379f1614093505
Vier jaar geleden bracht Playstation de eerste VR-bril uit voor de PS4, waarmee je dieper en heftiger de game in werd gegooid dan normaal. Vandaag is door Hideaki Nishino bekendgemaakt dat er een next gen PS VR systeem naar de PS5 komt, met een verbeterde ervaring en gevoel voor Playstation gamers.
De eerste Virtual Reality systeem van Playstation kwam op de PS4 uit. Het bracht gamers een nieuw gevoel van gamen die we nooit echt ervaren hebben. Met een VR-bril zit je dieper in de game dan als je normaal speelt en het brengt een compleet nieuwe ervaring. Het eerste systeem bracht games zoals Astro Bot: Rescue Mission, Tetris Effect, Blood & Truth, Moss, Beat Saber en Resident Evil 7 Biohazard.

Het nieuwste VR systeem

Hideaki heeft gezegd dat de next gen VR-bril een nog groter gevoel geeft van diepte en ervaring waar gamers van kunnen genieten. Hij zegt dat ze de dingen die ze hebben geleerd over het PS VR systeem op de PS4, meenemen naar het nieuwste systeem die naar de PS5 komt. We kunnen dus verbeteringen verwachten van de resolutie en field of view. Het nieuwe systeem kan met één kabel verbonden worden met de PS5 zodat het nog makkelijker te gebruiken is, terwijl de visuele ervaring verbeterd wordt.
Bij het nieuwste VR systeem voor de PS5 komen er ook nieuwe controllers uit. Hierin zien we een paar belangrijke kenmerken terugkomen uit de DualSense Wireless controller.

Release

Hoewel de grote aankondiging is geweest, moeten we helaas wel nog een tijdje wachten totdat het nieuwe PS VR systeem uitkomt. Zo zegt Hideaki dat er nog veel verbeterd moeten worden voor de nieuwe bril en controllers. De bril wordt dus niet gelanceerd in 2021. Wel wil Sony met deze aankondiging ons alvast warm maken voor wat er nog komen gaat.

Populair Nieuws