PlayStation lijkt idee van Xbox te kopiëren

News
donderdag, 05 januari 2023 om 19:00
ps5 controllerf1592919068
Game-bedrijven moeten blijven innoveren, zelfs de groten der aarde. Daarom wil PlayStation mogelijk meer gaan inzetten op cloud gaming, maar daarbij kijkt het wel af bij Xbox.
De toekomst van gaming lijkt steeds meer richting de cloud te gaan, ondanks het falen van ambitieuze projecten als Google Stadia. Want waar Google er geen succes mee heeft, zijn er ook bedrijven die het wel lukt. Eén van de bekendste is natuurlijk Microsoft, want met de Xbox Game Pass is het mogelijk om steeds meer games via de cloud te spelen.
De techgigant speelt er dusdanig op in dat er werd gewerkt aan een dongle waarmee je eenvoudig op je TV, laptop of PC kan gamen via de cloud. Dat project is alleen voor nu op de plank gelegd, mogelijk omdat Xbox dan met zichzelf zou concurreren met het oog op de consoles.
PlayStation lijkt alleen wel verder te gaan met het plan. Vlak voor het einde van het jaar heeft het bedrijf namelijk een nieuw patent aangevraagd dat sterk lijkt op de Xbox-dongle qua concept.

Cloud gamen via je TV

Het patent laat zien dat PlayStation werkt aan een ‘passthrough device’ en een ‘streaming device’ die spelers in hun televisie kunnen steken. Vervolgens kan er op het display direct games worden gestreamd. Op het patent wordt nog PlayStation Now getoond, maar dat is nu natuurlijk opgenomen in het nieuwe PlayStation Plus.
Het apparaat zou ook ondersteuning hebben voor Bluetooth. Op die manier kan je draadloze controllers, zoals de PS5 DualSense controller, verbinden aan het device en een makkelijke manier hebben om te gamen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om films en series te bekijken via het apparaat. Of PlayStation het plan wel doorzet, dat is nog even afwachten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties