Google Stadia stopt er definitief mee

News
vrijdag, 30 september 2022 om 10:00
stadiaf1635334003
In 2019 lanceerde Google een eigen gamesplatform, geheel gebaseerd op het streamen van games. Nu, minder dan drie jaar na lancering trekt Google de stekker alweer uit Stadia. Het platform heeft niet het terrein kunnen winnen bij consumenten waar Google op had gehoopt.
Games streamen in plaats van dat je ze leest vanaf een schijfje of op je console of PC downloadt wordt een steeds reëlere optie. Er zijn al veel games die bijvoorbeeld via Game Pass via de cloud te spelen zijn. Google had zelfs genoeg vertrouwen in de technologie om een heel gaming platform te baseren op het streamen van games.
Maar naar Google’s eigen zeggen kan Stadia maar weinig grip krijgen bij gebruikers. Daarom is de beslissing genomen om de stekker helemaal uit Stadia te trekken. De laatste dag waarop je Stadia kunt gebruiken is 18 januari 2023.
Google gelooft nog wel in de technologie die achter Stadia zit. Deze wil het bedrijf gaan gebruiken voor bijvoorbeeld YouTube en de Google Play Store. Ook wil het de technologie beschikbaar maken voor partners in de game-industrie, iets waar eerder geruchten over gingen. Google blijft ook actief technologieën ontwikkelen voor gaming..

Kunnen Google Stadia klanten hun geld terug krijgen?

Het gebruik van Stadia was niet zonder kosten: je kon er een speciale controller en andere hardware voor kopen. Ook kon je bepaalde games kopen buiten je abonnement om. Iedereen die hardware of software heeft gekocht via Stadia krijgt het geld terug van Google. Voor meer informatie daarover kun je hier terecht.