Update - Nieuwe PlayStation Plus nu van start in Nederland!

News
donderdag, 23 juni 2022 om 9:05
playstation plus newf1655289162
De plannen zijn al een tijd geleden aangekondigd, maar deze week kunnen we dan eindelijk aan de slag met het nieuwe PlayStation Plus. In Nederland is Sony in ieder geval vroeg begonnen, want het nieuwe concept is nu al in de vroege ochtend gelanceerd!

Update - PS Plus games nu ook te downloaden

Heb je je PlayStation Plus-abonnement omgezet naar PS Plus Extra of Premium, dan kan je nu echt alles uit de dienst halen. Vanaf vandaag zijn namelijk de ruim 400 PlayStation 4 en PlayStation 5 games te downloaden, waar je toegang tot krijgt met de duurdere versies van het abonnement. Als je Premium hebt kan je ook de klassieke PS1, PS2 en PSP games binnen halen.

Origineel bericht

Europa staat duidelijk niet hoog op het lijstje van Sony. De nieuwe vorm van PlayStation Plus is namelijk eerder al gelanceerd in verschillende Aziatische landen aan het begin van de maand en iets later in de Verenigde Staten.
Nu zijn wij als Europa ook eindelijk aan de beurt om de drie nieuwe tiers van PlayStation Plus te mogen verwelkomen. Sony is in ieder geval vroeg begonnen met de uitrol van het nieuwe PS Plus, want de dienst is nu al actief. Abonnees kunnen nu op hun account zien dat hun abonnement is omgezet en ook tot wanneer hij loopt.
Het was namelijk ook mogelijk met een trucje om de duurste versie van PlayStation Plus, Premium, met veel korting te scoren. Om daar optimaal van te profiteren moest je alleen wel een abonnement voor heel wat jaar afsluiten.

Wat houdt het nieuwe PlayStation Plus in?

Het nieuwe concept van PlayStation Plus laakt spelers kennismaken met drie verschillende opties: PS Plus Essential, Extra en Premium. PlayStation Plus Essential is eigenlijk precies hetzelfde als het oude PlayStation Plus. Je kan daarmee dus online gamen en je krijgt elke maand een aantal gratis games tot je beschikking. De prijs daarvoor is dan ook onveranderd gebleven.
Met Extra krijg je al een stuk meer. Zo krijgt je toegang tot een lijst van ruim 400 PS4 en PS5 games die gratis te spelen zijn, zolang je abonnement loopt. Die optie kost 13,99 euro per maand of 99,99 euro per jaar.
De duurste versie is dus PlayStation Plus Premium. Daarvoor krijg je alle bovenstaande voordelen, maar kan je ook PS3 games via de Cloud streamen en krijg je toegang tot een catalogus van originele PS1, PS2 en PSP games. Voor Premium moet je maandelijks 16,99 euro betalen of 119,99 euro per jaar.
Dit bericht is bijgewerkt op 23 juni 2022.