Microsoft bevestigt dongle om Xbox overbodig te maken

News
vrijdag, 27 mei 2022 om 13:30
pexels pixabay 159369f1631524584
Het lijkt er al een tijdje op dat Microsoft vol gaat inzetten op de Game Pass en gamen via de cloud. Dat vermoeden wordt nu nog meer kracht bijgezet, omdat de Microsoft werk aan een speciale dongle heeft bevestigd, dat de Xbox overbodig kan maken.
Waar het voorheen alleen mogelijk was om met een Xbox console je favoriete Xbox games te spelen, komt Microsoft de laatste tijd met steeds meer mogelijkheden om te genieten van haar titels. Zo komen alle first party Xbox games alweer een tijdje altijd standaard naar PC, maar je kan nu ook steeds meer games spelen op je smartphone via de cloud.
Daar komt in de nabije toekomst nog een mogelijkheid bij. Microsoft heeft namelijk bevestigd dat er wordt gewerkt aan een speciale dongle met de codenaam Keystone, zo meldt Windows Central. De dongle zou spelers de mogelijkheid geven om Game Pass games te spelen via de cloud op je TV, zonder dat je daar een Xbox console voor nodig hebt.

Nieuwe versie van de Xbox dongle

Via een verklaring aan Windows Central laat Microsoft wel weten dat er aantal verandering doorgevoerd gaan worden. Welke veranderingen dat precies zijn, dat wordt niet duidelijk gemaakt.
Het kan dus mogelijk zijn dat er een aantal limitaties op de dongle gaan komen, zodat het kleine apparaatje niet meteen de Xbox consoles overbodig zal maken.