PlayStation heeft weer een nieuwe studio overgenomen

News
vrijdag, 21 april 2023 om 10:30
playstation firewalk overnamef1682064226
De portfolio van PlayStation blijft maar groeien. Er is nu namelijk een nieuwe studio overgenomen, waardoor de PlayStation Studios familie weer een stukje groter is geworden.
Terwijl Microsoft nog steeds bezig is met de overname Activision Blizzard, gaat PlayStation gestaag door met het overnemen van kleinere studio’s. Zo zijn de afgelopen jaren onder andere Housemarque, Bluepoint Games, Savage Game Studios en zelfs het grote Bungie toegevoegd aan de PlayStation Studios familie.
De familie is nu nog verder uitgebreid. PlayStation heeft namelijk via een blogpost bekendgemaakt dat Firewalk Studios is overgenomen. De overname komt niet helemaal uit de lucht vallen, PlayStation en Firewalk zijn namelijk al eerder een samenwerking aangegaan om een game van de studio uit te geven.

Waar staat Firewalk om bekend?

Er zijn geen grote games waar je de studio mogelijk van kent. De ontwikkelaar heeft namelijk nog geen enkele titel gelanceerd. Wel is Firewalk Studios bezig met een ‘AAA multiplayer game’ voor PlayStation. Wat voor soort game het precies wordt is nog niet bekend.
Hermen Hulst, het hoofd van PlayStation Studios, zegt dat hij sinds de samenwerking 'onder de indruk is' van de ambitie van het team om een multiplayer game te maken die 'spelers in verbinding brengt op nieuwe en innovatieve manieren'.
Bij de ontwikkelaar is wel de nodige ervaring aanwezig voor het ontwikkelen van een multiplayer titel. De studio is namelijk opgericht door voormalige ontwikkelaars bij Bungie.