PlayStation heeft twee nieuwe bazen

News
dinsdag, 14 mei 2024 om 12:00
Eind vorig jaar liet PlayStation-baas Jim Ryan weten met pensioen te gaan. Destijds was nog niet helemaal duidelijk wie hem zou opvolgen. Nu heeft Sony niet één maar twee opvolgers bekendgemaakt.
Van 2019 tot maart 2024 stond PlayStation onder leiding van Jim Ryan, nadat hij al geruime tijd andere rollen had vervuld bij het bedrijf. Na zo’n 30 jaar is hij nu met pensioen en wordt PlayStation geleid door een tijdelijk opvolger, Hiroki Totoki. Nu zijn er twee permanente vervangers gevonden (via Gamesindustry.biz).
Er zijn nu namelijk twee takken van PlayStation met elk een eigen CEO. Onder de Studio Business Group vallen alle first-party ontwikkelaars en de ontwikkeling van PlayStation-IP voor andere media, zoals film. De Studio Business Group wordt geleid door Hermen Hulst.
Hulst zal binnen Nederland een bekende naam zijn. De afgelopen jaren diende hij als het hoofd van PlayStation Studios. Daarvoor werkte hij bij Guerrilla, bekend van Killzone en Horizon. Laatstgenoemde is de grootste Nederlandse game ooit gemaakt.

PlayStation hardware krijgt eigen CEO

Terwijl Hulst over first-party games en andere content gaat, ligt de verantwoordelijkheid voor zaken als hardware bij Hideaki Nishino. Zijn afdeling heet de Platform Business Group en is verantwoordelijk voor hardware, accessoires, PSN en third-party relaties. Nishinio werkt al sinds 2006 bij Sony en was tot voor kort senior vice-president van Platform Experiences bij PlayStation.
Naast Hulst en Nishino blijft ook Hiroki Totoki aan bij PlayStaion. Zijn rol als CEO legt hij neer, maar hij blijft voorzitter. Hulst en Nishino moeten zich tegenover hem verantwoorden. Deze nieuwe rolverdeling gaat in op 1 juni aanstaande.
Wat we in de rest van het jaar van PlayStation kunnen verwachten is nog grotendeels onduidelijk, maar naar verluidt komt daar snel verandering in. Er zou deze maand nog een PlayStation Showcase zijn. Mogelijk wordt daarin de PS5 Pro onthuld.

Populair Nieuws