'Formule 1-film van Brad Pitt en Hamilton één van duurste filmproducties ooit'

News
dinsdag, 14 mei 2024 om 14:00
lewis hamilton abu dhabi 2023f1706882512
Niet alleen in de Formule 1 zelf gaat veel geld om, blijkbaar ook in de aankomende film over de motorsport. Het project van Brad Pitt en Lewis Hamilton is naar verluidt één van de duurste producties ooit in Hollywood.
Geregeld komen er producties voorbij in Hollywood waar niet alleen veel passie, maar ook een heleboel geld achter zit. De recente Dune-films van Denis Villeneuve zijn daar een goed voorbeeld van. De Canadese regisseur bespaart kosten noch moeite om het epos van Frank Herbert te vertalen naar het witte doek.
Maar zelfs het budget van Dune Part 2 valt naar verluidt in het niet bij het budget dat beschikbaar is voor APEX, de aankomende Formule 1-film van Brad Pitt en Lewis Hamilton. The Sun meldt namelijk dat het project maar liefst 240 miljoen pond kost, omgerekend zo’n 301 miljoen dollar. Ter vergelijking: het budget van Dune Part 2 was 190 miljoen dollar.
Als de film daadwerkelijk zoveel kost om te maken, dan komt Apex terecht op de twaalfde plaats van duurste films ooit gemaakt. Alleen verschillende MCU-projecten, Star Wars-films, Avatar: The Way of Water en Fast X waren zo duur om te maken.

Uitstel voor APEX

Of de film het budget waard is geweest, daar komen we in 2025 achter. Dan staat de F1-film namelijk gepland om uit te komen. Het project is uitgesteld vanwege verschillende vertragingen, waaronder het drukke schema van Pitt en regisseur Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick).
De film draait om een gepensioneerde F1-kampioen (Pitt), die terugkeert naar de sport om een jong talent bij zijn oude team te begeleiden. Naast Pitt zal ook Hamilton in de film verschijnen, evenals Javier Bardem, Damson Idris, Tobias Menzies, Kerry Condon en Sarah Niles.
Voor APEX zijn eerder al opnames gemaakt tijdens een raceweekend. Bij de GP van Groot-Brittannië vorig jaar waren Pitt en andere acteurs aanwezig met het team om beelden te schieten en rond te rijden tussen de echte Formule 1-auto’s.