'Sony komt al snel met nieuwe PlayStation Showcase'

News
woensdag, 03 april 2024 om 10:00
PlayStation-fans kunnen mogelijk uitkijken naar een nieuwe showcase of een State of Play. Sony zou er naar verluidt één gepland hebben in mei.
Er staan momenteel niet veel first party games op de planning voor de PlayStation 5. Stellar Blade komt eind april en later in 2024 moet nog ergens Concord verschijnen, maar daar houdt het wel mee op voor dit jaar. PlayStation-spelers kijken dan ook met smart uit naar nieuwe aankondigingen voor de console.
Mogelijk komen die aankondigingen binnenkort al. Jeff Grubb heeft namelijk ‘meerdere keren gehoord’ dat er een PlayStation Showcase of een State of Play eraan komt in mei. Dat heeft de journalist gemeld tijdens de nieuwste Giant Bombcast.
Grubb heeft eerder al gehoord dat er een ‘PlayStation iets’ is gepland voor mei. Dat zou dan dus de nieuwe showcase of een State of Play zijn.

Herhaling van vorig jaar

Als Sony in mei komt met een PlayStation Showcase, dan ligt dan in lijn met de strategie vorig jaar van het bedrijf. In 2023 kwam de Japanse uitgever namelijk ook met een PlayStation Showcase in mei.
Destijds duurde de showcase meer dan een uur, waarbij er meer dan dertig games werden getoond. Bovendien werd toen ook de PlayStation Portal uit de doeken gedaan. Er werden ook nieuwe games aangekondigd, waaronder Helldivers 2 en het eerder benoemde Concord. Zo'n showcase zou momenteel goed uitkomen voor PS5-eigenaren.